Πολιτική

Κώστας Σημίτης για τα 20 χρόνια από την ένταξη στο ευρώ: Ήταν μια σωστή επιλογή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, χαρακτήρισε ως έναν σωστό εθνικό στόχο που επετεύχθη με συστράτευση, την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, με αφορμή τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του νομίσματος στη χώρα μας.

Μιλώντας για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας αλλά και άλλων 12 χωρών της ΕΕ στο ευρώ, ο Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι «στην επιτυχία αυτή φτάσαμε μετά από συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Ήταν ένας εθνικός στόχος που τον πετύχαμε. Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χώρα μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση».

Στη γραπτή του δήλωση, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός σήμερα έχει αναγνωρίσει την αξία του ευρώ, που έχει διευκολύνει την οικονομία και την καθημερινότητα του.

Ταυτόχρονα ο κ. Σημίτης, που κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του επετεύχθη η ένταξη στο ευρώ, υπενθύμισε ότι «ήταν το πρώτο βήμα στο εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης. Ένας στόχος που αποτελεί μια αδήριτη ανάγκη σήμερα, στην εποχή των μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Σημίτη για το ευρώ:

«Σήμερα ολοκληρώνουμε είκοσι χρονιά μετά από την ένταξή μας στο ευρώ. Στην επιτυχία αυτή φτάσαμε μετά από συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Ήταν ένας εθνικός στόχος που τον  πέτυχαμε. Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χωρά μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.  Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση.

Ο ελληνικός λαός σήμερα έχει αναγνωρίσει την αξία του ευρώ, που έχει διευκολύνει την οικονομία και την καθημερινότητα του. 

Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει ωστόσο να υπενθυμιστεί ότι το ευρώ ήταν το πρώτο βήμα στο εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης. Ένας στόχος που αποτελεί μιαν αδήριτη ανάγκη σήμερα, στην εποχή των μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Μπακογιάννης: «Η προστασία των “πράσινων” χώρων της Αθήνας δεν αφορά μόνο τη φύση, αλλά την καθημερινότητά μας»
Ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στην Αρμενία στην παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα (COP17), εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση
μπακογιαννης
Ένταση Σδούκου και Αντωνοπούλου για το σκάνδαλο στο μπάσκετ και τον «εκλεκτό του Μαξίμου»: «Είστε με τα καλά σας;» – «Συκοφαντία και λάσπη»
Η τομεάρχης της ΕΛΑΣ συνέδεσε τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο επί Αυγενάκη - Για αυθαίρετα συμπεράσματα και συκοφαντίες έκανε λόγο η εκπρόσωπος της ΝΔ
Σδούκου και Αντωνοπούλου 5
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιαννακόπουλος του «Χωριάτικου» καταδικάστηκε επί Σαμαρά και αφέθηκε ελεύθερος επί Τσίπρα
«Από τη μια μας κατηγορούν ως την κυβέρνηση της διαφθοράς και από την άλλη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί της κυβερνήσεως διαφθοράς εξαρθρώνουν το ένα μετά το άλλο όλα κυκλώματα που κλέβανε το κράτος»
Άδωνις Γεωργιάδης 11