Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Λύθηκε οριστικά το πρόβλημα με τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οριστικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε για τις συντάξεις πως «με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ, όπως  έχει εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών κύριων συντάξεων για την εξαετία 2016-2021, ενώ εκκρεμούν μόνο 9.500 εξαιρετικά προβληματικές περιπτώσεις, «που θα ήταν ουσιαστικά παράνομο να εκδοθούν σε αυτή τη φάση, λόγω ανοικτών δικαστικών υποθέσεων, οφειλών άνω των ορίων, που δεν έχουν διευθετηθεί, κ.λπ.».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει ότι, πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση των περίπου 90.000 ληξιπρόθεσμων επικουρικών και των 15.000 εφάπαξ. «Η αποκλιμάκωση που παρατηρείται στο στοκ των επικουρικών τους τελευταίους μήνες, θα ενταθεί τους επόμενους!» προσθέτει.

Σχετικά με τις παρακολουθήσεις, χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου τα όσα γράφονται για παρακολουθήσεις του ιδίου, της συζύγου του και άλλων υπουργών της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Ανδρουλάκη, ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει μια διαδικασία γρήγορης διερεύνησης του συγκεκριμένου ζητήματος σε όλες του τις πτυχές από τη Δικαιοσύνη. «Είναι περισσότερο από αναγκαίο για τη δημοκρατία μας μέσα στο κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την αυτοδυναμία και σημειώνει ότι, αν υπάρξει ανάγκη για συνεργασία κομμάτων, αυτό σε όλη την Ευρώπη γίνεται πάνω σε μια βάση πολιτικών και προγραμματικών συγκλίσεων, κοινών παρονομαστών. «Ας επιδιώξουμε στην Ελλάδα να γίνουμε Ευρώπη σε όλα. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν, ο αρχηγός του τρίτου σε δύναμη κόμματος να ορίζει ποιος θα γίνει πρωθυπουργός!» επισημαίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 7
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 61
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6