Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κουμουτσάκος: Η ατάκα του Καραμανλή και η πορεία από την υπερηφάνεια στη συνθηκολόγηση

Κουμουτσάκος: Η ατάκα του Καραμανλή και η πορεία από την υπερηφάνεια στη συνθηκολόγηση

Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Γ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε σε έναν κύκλο που κλείνει σήμερα, καθώς με την υπερήφανη νίκη στο Βουκουρέστι το 2008 η χώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε πορεία προς μια συνθηκολόγηση στο ζήτημα της Μακεδονίας με τη συμφωνία των Πρεσπών που επιτρέπει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

“Ο κύκλος αυτός της υπερηφάνειας τελειώνει σήμερα με μια απόφαση συνθηκολόγησης. Με την οριστική παράδοση του ισχυρότερου διαπραγματευτικού όπλου με το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει καλή συμφωνία με τα Σκόπια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τονίζοντας πως η κυβέρνηση εκχώρησε έναντι πινακίου φακής την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ο Γ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επιζήμια για τη χώρα τη συμφωνία καθώς εξασφάλισε στους Σκοπιανούς “μακεδονική” ταυτότητα και “μακεδονική” γλώσσας και διερωτήθηκε ποια ήταν τα οφέλη της συμφωνίας για τους Έλληνες καλώντας την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις.
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ ανέφερε μάλιστα τον διάλογο που είχε λίγο μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή:
“Αργά το βράδυ της 4ης προς 5ης Απριλίου του 2008, όταν η Ελλάδα είχε επιβάλλει στη Συμμαχία τη δική της θέση στο Σκοπιανό ζήτημα, είχα ένα σύντομο διάλογο με τον τότε Πρωθυπουργό.
“Όλα πήγαν καλά κε Πρόεδρε, ήταν μια καλή ημέρα”, του είπα. Τότε ο Καραμανλής με μια από τις γνωστές, φιλικές του κινήσεις, πιέζοντας με το δάκτυλο το στέρνο, μου είπε:
“Πράγματι, θα μπορώ να συνομιλώ με ήσυχη συνείδηση με τα φαντάσματα εκείνων που αγωνίστηκαν για την υπόθεση της Μακεδονίας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις