Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κουμουτσάκος: “Κάθε φορά που συναντάται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται”

Κουμουτσάκος: “Κάθε φορά που συναντάται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις εξαπολύει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών,  τονίζει μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην Τουρκία ότι “καμία αμφισβήτηση δεν θα γίνει ανεκτή. Ο σεβασμός του διεθνούς δίκαιου είναι αδιαπραγμάτευτος για την Ελλάδα”.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η απαράδεκτη τουρκική παραβατικότητα εντείνεται και ποσοτικά και ποιοτικά. Το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ. Η Τουρκία εξελίσσεται σε πηγή αστάθειας και έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της, μόλις προ δύο μηνών, μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν εξέπεμπε αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους διαύλους επικοινωνίας.

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι κάθε φορά που συναντάται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται αντί να βελτιώνονται. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός είτε παραπλανάται είτε παραπλανεί σκοπίμως τους πολίτες.

Απευθύνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα: Καμία αμφισβήτηση δεν θα γίνει ανεκτή. Ο σεβασμός του διεθνούς δίκαιου είναι αδιαπραγμάτευτος για την Ελλάδα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις