Πολιτική

Κουμουτσάκος: Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ράμα για τα σύνορα

Μείζον ζήτημα για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή προκύπτει απ' τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, τονίζει ο Τοεμεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Μαξίμου περί του αντιθέτου, λέει ο Γ. Κουμουτσάκος η κυβέρνηση οφείλει τώρα να απαντήσει εάν υπάρχουν συζητήσεις με την Αλβανία για επανακαθορισμό των συνόρων αλλά και ποια είναι η θέση της για αναδιάταξη συνόρων στην ευρύτερη περιοχή.

[read4more]

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου:
«Ο ισχυρισμός του κ. Ράμα ότι συζητά με την Ελλάδα ζήτημα συνόρων, το οποίο μάλιστα εντάσσει σε ευρύτερες συνοριακές αλλαγές στα Δυτικά Βαλκάνια, εγείρει μείζον ζήτημα για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Μαξίμου περί του αντιθέτου -διαβεβαιώσεις που δόθηκαν μετά από ανάλογη αναφορά του κ. Τσίπρα- η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα: Πρώτον εάν συζητά με την Αλβανία τον επανακαθορισμό συνόρων. Και δεύτερον ποια θέση έχει έναντι των σκέψεων Ράμα για την αναδιάταξη των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας της μετά τη μήνυση Κουσουλού
Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκε η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ απουσίασε από την συνεδρίαση. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας της ενώ  η Ελληνική Λύση τοποθετήθηκε με «παρών»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 6
O Αλέξης Τσίπρας, το σχέδιο «Αριστοτέλης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η «μάχη» για τη γεωγραφία της εξουσίας
Το σχέδιο Τσίπρα αλλάζει τον αυτοδιοικητικό χάρτη, αναγεννά τις Κοινότητες και μεταφέρει αρμοδιότητες και πόρους από το κεντρικό κράτος στους αιρετούς θεσμούς
Αλέξης Τσίπρας