Πολιτική

Κουρουμπλής: Ναι στη συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου 16

διαφοροποιήθηκε ο Π. Κουρουμπλής από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ - Δέχεται τη συζήτηση για ίδρυση μη κερδοσκοπικών, αλλά όχι ιδιωτικών Πανεπιστημίων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Βεβαίως και να ανοίξει η κουβέντα για την δυνατότητα ίδρυσης μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων». Αυτό ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, υιοθετώντας μια θέση που είναι σε διαφορετική γραμμή από το κάθετο «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρυμπλής, είπε πως βεβαίως και μπορεί να ανοίξει μια κουβέντα για την ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, όχι όμως ιδιωτικών. “Να μην μετατρέψουμε τα ΙΕΚ της πλατείας Κάνιγγος σε Πανεπιστήμια, αλλά και η συζήτηση για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να μην γίνεται σε βάρος του δημόσιου πανεπιστημίου”, είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Η θέση που διατύπωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε τελείως άλλο μήκος κύματος από αυτή που ανέπτυξε τόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επί της αναθεώρησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επέμεινα και επιχειρηματολόγησαν για την αρνητική θέση του κόμματος της πλειοψηφίας σε μια τέτοια δυνατότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Στο αρχείο το ένταλμα σύλληψης των βελγικών αρχών για το Qatar Gate
Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε αυτοβούλως στις βελγικές αρχές και εισέφερε τα στοιχεία, που κατά τον ίδιον, αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του αποδίδονται
Δημήτρης Αβραμόπουλος 49
Φαραντούρης για Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Προεκλήθην – Στην προσβολή δεν μπορείς να σιωπάς, μακριά από εμάς ο σεξισμός»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δίνει τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και επιμένει ότι «αντιπαρατίθεμαι πάντα πολιτικά και όχι προσωπικά»
Σδούκου και Φαραντούρης 6