Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κουρουμπλής: Ναι στη συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου 16

Βουλή - αναθεώρηση - Κουρουμπλής

διαφοροποιήθηκε ο Π. Κουρουμπλής από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Δέχεται τη συζήτηση για ίδρυση μη κερδοσκοπικών, αλλά όχι ιδιωτικών Πανεπιστημίων

«Βεβαίως και να ανοίξει η κουβέντα για την δυνατότητα ίδρυσης μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων». Αυτό ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, υιοθετώντας μια θέση που είναι σε διαφορετική γραμμή από το κάθετο «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρυμπλής, είπε πως βεβαίως και μπορεί να ανοίξει μια κουβέντα για την ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, όχι όμως ιδιωτικών. “Να μην μετατρέψουμε τα ΙΕΚ της πλατείας Κάνιγγος σε Πανεπιστήμια, αλλά και η συζήτηση για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να μην γίνεται σε βάρος του δημόσιου πανεπιστημίου”, είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Η θέση που διατύπωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε τελείως άλλο μήκος κύματος από αυτή που ανέπτυξε τόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επί της αναθεώρησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επέμεινα και επιχειρηματολόγησαν για την αρνητική θέση του κόμματος της πλειοψηφίας σε μια τέτοια δυνατότητα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις