Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κουτσούμπας: Εκκωφαντική η σιωπή των Αμερικανών για τα Ελληνοτουρκικά γιατί… προέχει το ΝΑΤΟ

Κουτσούμπας: Εκκωφαντική η σιωπή των Αμερικανών για τα Ελληνοτουρκικά γιατί… προέχει το ΝΑΤΟ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του σε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικής Ευρώπης του ΚΚΕ, σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αλλά και τον κίνδυνο πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι χρεοκοπεί το δόγμα πως “όσο η Ελλάδα είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ τόσο εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

“Το δείχνουν οι εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας της απαράδεκτης κυβέρνησης της Τουρκίας με την λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης. Το δείχνει η πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ, όπου για μια ακόμη φορά υπήρξε η γνωστή εκκωφαντική σιωπή των Αμερικάνων, σε ότι αφορά την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, γιατί προφανώς για αυτούς προέχει “η συνοχή του ΝΑΤΟ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η Ελλάδα έχει γίνει ορμητήριο του ΝΑΤΟ”

“Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, προετοιμάζεται ακόμα και για αποθήκευση αμερικάνικων πυρηνικών όπλων, καθιστώντας “στόχο” τον ελληνικό λαό. Ο σημερινός υπουργός άμυνας έφτασε να δηλώνει προκλητικά πως θα ξαναματώσουμε δίπλα στους Αμερικάνους σε μελλοντικούς πολέμους.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το ΝΑΤΟ με 4 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Σε αυτό τον στίβο αμερικανοπληξίας τρέχουν όλα τα άλλα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έφτασε μέχρι και να διεκδικεί την πατρότητα του πιο σφιχτού εναγκαλισμού με τις ΗΠΑ!

Το ξαναείδαμε αυτό χτες, με αφορμή τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αντιπαράθεση μπροστά στις κάμερες σε σχέση με τα ανταλλάγματα που εξασφάλισε ή δεν εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ και από την άλλη μια πελώρια συναίνεση σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς” είπε.

“Κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης”

Ανέφερε ότι αυτοί οι σχεδιασμοί “που σήμερα βάζουν στο στόχαστρο το Ιράν, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης και κάνοντας τη χώρα μας στόχο πιθανών αντιποίνων, όπως ήδη έχει δηλωθεί”.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και οι νέοι ερευνητές, συμπεριέλαβε την μετανάστευση χιλιάδων νέων επιστημόνων από την Ελλάδα και τόνισε ότι όλα αυτά “επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ταξικά ουδέτερη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων γενικά και της επιστήμης ως άμεσης παραγωγικής δύναμης ειδικότερα”.

Κάλεσμα για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους

Κάλεσε τους Έλληνες εργαζόμενους μετανάστες, επιστήμονες και φοιτητές να εγγραφούν μαζικά στους εκλογικούς καταλόγους αξιοποιώντας τη δυνατότητα με τη ψήφιση του νόμου για την ψήφο των αποδήμων.

“Καλούμε τους μισθωτούς επιστήμονες κι ερευνητές, τους μεταπτυχιακούς υπότροφους, να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για συμβάσεις εργασίας για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Καλούμε κάθε προοδευτικό επιστήμονα να προσπαθήσει να αφομοιώσει τη μαρξιστική κοσμοθεωρία και να συμβάλει στη διαλεκτική υλιστική προσέγγιση του ιδιαίτερου επιστημονικού αντικειμένου του.

Καλούμε όλους τους επιστήμονες να αντιταχτούν ενεργά και πολύμορφα στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που αυξάνουν τον κίνδυνο για έναν πιο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καλούμε κάθε επιστήμονα να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο για να έρθει πιο γρήγορα το μέλλον, να γυρίσει ξανά ο τροχός της Ιστορίας μπροστά, να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο” είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας “υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το 2020, όσο ζοφερό και αν φαίνεται πως θα είναι. Στις σύγχρονες προκλήσεις, απαντήσεις μπορεί να δώσει η καθημερινή δράση, οι εκτιμήσεις και η πρόταση εξουσίας που καταθέτει το ΚΚΕ στον λαό, ώστε αυτή να γίνει υπόθεση της πάλης και του αγώνα του”.

“Κάθε επιστήμονας να συμβάλει για να γυρίσει ξανά ο τροχός της Ιστορίας μπροστά”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι “την ίδια ώρα που αναπτύσσονται ραγδαία κι επαναστατικοποιούνται, σε σχέση με το παρελθόν, τα μέσα παραγωγής, και αναβαθμίζονται οι υλικές συνθήκες για την ανάπτυξη της επιστήμης, βλέπουμε να δυναμώνει γύρω μας η σχετική στασιμότητα σε σχέση με το τι θα μπορούσε να παραχθεί ποσοτικά και ποιοτικά, αν δεν υπήρχε το καπιταλιστικό κέρδος ως βασικό κίνητρο, ως σκοπός της παραγωγής και της επιστημονικής έρευνας”.

Επισήμανε, επίσης, ότι τα επιστημονικά επιτεύγματα τα οποία αυξάνουν την παραγωγικότητα της εργασίας και μπορούν αντικειμενικά να μειώσουν τον γενικό εργάσιμο χρόνο, “μετατρέπονται στα χέρια της αστικής τάξης σε όπλο για να αυξηθεί η εντατικοποίηση όσων εργάζονται, την ίδια ώρα που αυξάνεται ο εφεδρικός στρατός των ανέργων”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις