Πολιτική

Κουτσούμπας στη Βουλή: Θα μας βρείτε απέναντι στο αντιλαϊκό πρόγραμμά σας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αντιλαϊκές χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το κίνημα τους τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του που είχε και ένα απρόοπτο σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ πιο δυνατό, μπαίνει μπροστά απέναντι σε αυτή την επίθεση.

«Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, και εδώ μέσα, κυρίως όμως έξω στο πλάι των εργαζομένων. Θα είμαστε εδώ για να σας κάνουμε πιο δύσκολο να προχωρήσετε αυτό το αντιλαϊκό πρόγραμμα, να πιάσετε τους στόχους του κεφαλαίου», πρόσθεσε.

 «Ακούμε επί τρεις ημέρες τους υπουργούς να παρουσιάζουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ήρθατε και εσείς με φόρα. Ακούμε για νέο εκλογικό νόμο με πλαφόν 5% ή για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα μας βρίσκεται παντού απέναντι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ του ΚΚΕ. .

«Η ομιλία σας κ. Μητσοτάκη είχε λίγο απ’ όλα. Λίγο από Κένεντι και λίγο από Μπάιντεν. Προκαλείτε αμηχανία σε κάποιους εδώ μέσα, όχι σε εμάς», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί το άρθρο 28 που δίνει τη δυνατότητα για διακρατικές συνεργασίες για να ξεπεράσει τα εμποδια του άρθρου 16. «Η πολιτική σας έχει ταξικό πρόσημο και συνέπειες και γι αυτο προκαλεί κι έντονη πολιτική αντιπαράθεση στο χώρο της παιδείας».

Για την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία υποστήριξε ότι συμπυκνώνεται στη φράση «λίγα για τους πολλούς και πολλά για τους λίγους». Όσον αφορά το ταμείο ανάκαμψης, υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι τα κοστολογημένα προγράμματα για την υγεία δεν φτάνουν «ούτε για σοβάτισμα»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανο-νατοϊκό ορμητήριο πολέμου και ότι είναι υπεύθυνη για τις προσφυγικές ροές.

Τέλος με αναφορές στο Κεφάλαιο του Μαρξ και του Ένγκελς επισήμανε ότι στον καπιταλισμό η κοινωνική πρόοδος θυσιάζεται σε βάρος του ατομικού κέρδους. Ωστόσο, το σύστημα όπου η ατομική πρόοδος καθενός και καθεμίας είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο θα το κάνουν πράξη οι επόμενες γενιές. «Οι καλύτερες μέρες είναι όντως μπροστά μας», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το δίλημμα της κάλπης και τα «όπλα» του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη
«Μετωπική» επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Νίκο Ανδρουλάκη και Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της ανακοίνωσης των προγραμμάτων τους από το βήμα της ΔΕΘ - Τα ποιοτικά δημοσκοπικά ευρήματα για τη ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης 17
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Ποιοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι
Στο 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Πώς αξιολογούνται οι προτάσεις της ΔΕΘ - Στο 54% η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Τσίπρας και Μητσοτάκης 97
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης 5
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
55
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
7