Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κόβουν τα σενάρια… ΣΥΡΙΖΑ! Δεν αλλάζει το όνομα του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Δεν πρόκειται να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να φιλοξενήσει στα ψηφοδέλτια του συνεργαζόμενους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι το κυβερνών κόμμα θα αλλάξει όνομα και θα μετονομαστεί ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικές δυνάμεις, κορυφαίες κομματικές πηγές έλεγαν στο newsit.gr ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ… δεν αλλάζει

Το θέμα συζητήθηκε μάλιστα στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη όπου η πλειοψηφία των στελεχών συμφώνησε ότι ο τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αλλάξει όνομα.

Το ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτικές δυνάμεις θα μπει μόνο στο εκλογικό υλικό. Δηλαδή στις αφίσες και τα φυλλάδια που θα εκδώσει προκειμένου να αξιοποιηθεί και από όσα στελέχη της κεντροαριστεράς επιθυμούν να συνεργαστούν με το κυβερνών κόμμα.

Η απόφαση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μην αλλάξει όνομα το κόμμα και επάνω στα ψηφοδέλτια να αναγράφεται μόνο το όνομα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΡΙΖΟΣΑΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι και πάλι υπάρχουν τάσεις και συνιστώσες την στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία του κόμματος επιθυμεί μια ενιαία έκφραση.

Το γεγονός αυτό μάλιστα γίνεται ξεκάθαρο σε όσα στελέχη της κεντροαριστεράς αποφασίσουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις