Πολιτική

Κουμουτσάκος: “Ευθύνη της κυβέρνησης οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ”

«Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα. Η κυβέρνηση έφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν, προσπαθεί να περιορίσει τον δημόσιο διάλογο στα 3,6 δισ. και αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο που φορτώνει στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δισ.» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ακόμη πρόσθεσε πως «ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος αφού ο κάθε πολίτης θα αποδίδει στο κράτος το 60% του μειωμένου εισοδήματός του».

Κουμουτσάκος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει τη χώρα σε αξιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα”

Σε ότι αφορά το χρέος, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι « κυβέρνηση επιχειρεί να αγοράσει κάτι που ήδη υπήρχε και ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Νοεμβρίου του 2012».Χαρακτήρισε υπερβολικές τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και της λάθος τακτικής στην διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι σταθερή, άρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι αντιαναπτυξιακό.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επέτειο των έξι χρόνων από τα γεγονότα της Μαρφίν, ενημερώνοντας ότι αντιπροσωπεία βουλευτών θα βρεθεί στο σημείο για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βερναρδάκης κατά Τσίπρα: Η ΕΛΑΣ παραπέμπει σε συνέδριο προοδευτικών επαγγελματικών ελίτ παρά σε κοινωνική συμμαχία
«Αν κάποιος ήθελε να κατασκευάσει ένα εμπειρικό παράδειγμα της περίφημης "βραχμανικής Αριστεράς", δύσκολα θα έβρισκε καλύτερο υλικό», σημειώνει μεταξύ άλλων
Χριστόφορος Βερναρδάκης
«Καρφί» Διαμαντοπούλου σε Δούκα για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν παρακαλεί κανέναν, πόσω μάλλον όσους μας προσβάλλουν
Εσωτερική αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η συζήτηση που άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για διάλογο και ενδεχόμενη συνεργασία...
Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας 34