Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κουτσούμπας: “Πολύ παλιό το παραμυθάκι της δίκαιης ανάπτυξης”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής κάλεσε σε «συνειδητή σκληρή και οργανωμένη εργατική και ταξική πάλη για να είναι αποτελεσματικοί και να μπορέσουν να αποτρέψουν την λαίλαπα που σχεδιάζεται και έρχεται…» με φόντο και ποιοτικές… αποστάσεις της απογευματινής διαδήλωσης του «Παραιτηθείτε».

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια άσκησε κριτική υψηλών τόνων καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως είναι ταυτισμένοι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών συμφερόντων γι’ αυτό και το αναπτυξιακό νομοσχέδια πήρε τα εύσημα του ΣΕΒ…

Δημήτρης Κουτσούμπας: “Ο μέσος μισθωτός έχει χάσει πάνω από 25% της αγοραστικής του δύναμης”

«Έτσι εξηγείται γιατί λέει μπράβο ο Σόιμπλε, ο Ντάισεμπλουμ… και τα κοράκια που ξεζουμίζουν τους λαούς» είπε ακόμη ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εξανθρωπίσει τον καπιταλισμό. Αυτός θα γίνεται ακόμα πιο βάρβαρος».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενος στο κυβερνητικό μότο περί «δίκαιης ανάπτυξης» ανέφερε πως «το παραμυθάκι αυτό είναι παλιό, κάποιοι παλιά το λέγανε «επανίδρυση της Ελλάδος», μετά success story και άλλα τέτοια… Αλλά πίσω από όλα αυτά πάντα ο λαός καλείται να κάνει θυσίες…».

Μάλιστα ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας όξυνε περισσότερο τον λόγο του λέγοντας πως «το παραμύθι αυτό είναι παλιό, εάν και η νέα αφήγηση διεκδικεί επάξια το πρώτο βραβείο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης, καθώς εργαζόμενοι μετρούν αιματηρές απώλειες και νέα βάρη…» ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο μέσος μισθωτός έχει χάσει πάνω από 25% της αγοραστικής του δύναμης… Μέσα στο πρώτο τετράμηνο αυξήθηκαν κατά 4,73 δισεκατομμύρια ευρώ τα χρέη προς εφορία. Περισσότεροι από 54.000 δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις 100 δόσεις. Τα χρέη μόνο του πρώτου τετραμήνου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ανέρχονται σε 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ…

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι μόνο δεν οδήγησε σε ανάκτηση προηγούμενων απωλειών αλλά φορτώνει λαό με νέα βάρη και συμβάλει στον αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε