Πολιτική

Κρίση στην Ένωση Κεντρώων – Ο βουλευτής Σαρίδης ψηφίζει τον προϋπολογισμό – Αν φύγει διαλύεται η Κ.Ο.

Βόμβες του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο βουλευτής το Βασίλη Λεβέντη είπε ότι θα υπεψηφίσει. Αν αποχωρήσει ή διαγραφεί τότε η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων παύει να υφίσταται.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πόρτα εξόδου από την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, φαίνεται ότι άνοιξε σήμερα ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης που οι σχέσεις του εδώ και μήνες είναι παγωμένες με τον  πρόεδρο του κόμματος και την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Γιάννης Σαρίδης από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, μια ψήφο που επέχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Νωρίτερα πάντως σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής  και την «Πρώτη Ανάγνωση» είχε αναφέρει ότι εμμένει στην θέση του και δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των  Πρεσπών, όταν αυτή θα έρθει στην Βουλή.

Ο κ. Γιάννης Σαρίδης σε ότι αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού είπε πως εφέτος είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τρεις λόγοι για να μην καταψηφίσω τον προϋπολογισμό. Είναι ότι είναι γραμμένος από Έλληνες. Ότι δίνει έστω και ψίχουλα αποκαθιστά αδικίες. Οι τόνοι της ομιλίας του πάντως ήταν τόνοι αποχαιρετισμού με πολλά ευχαριστώ και μια διακήρυξη ότι παραμένει προσηλωμένος στο κέντρο.

Πηγές από την Ένωση Κεντρώων όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση του Γιάννη Σαρίδη, είπαν «ουδέν σχόλιον». Μάλιστα σημείωσαν με νόημα ότι αφήνουν σ’ εκείνον την απόφαση αν θα είναι ο άνθρωπος που θα διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 33
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.