Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κρίσιμη εκλογή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Απο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Απο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με την εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο οι εσωκομματικές διαδικασίες αναδιοργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που θα σφραγίσουν και τυπικά τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εσωτερικό του νέου ενιαίου κόμματος.

Η ψηφοφορία για τον νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκλαμβάνεται ως ο δεύτερος γύρος αναμέτρησης αλλά και γιατί ακόμη τόσο η «πλειοψηφία» όσο και η «μειοψηφία» δεν έχουν καταλήξει σε αποφάσεις.
 
Συγκεκριμένα φαβορί θεωρείται για πολλούς ο Δημήτρης Βίτσας ως υποψήφιος των «προεδρικών», ωστόσο ακούγεται έντονα και το όνομα του Τάσου Κορωνάκη, ενώ η «αριστερή πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξετάζει και αναμένεται να καταλήξει απόψε αν θα επιλέξει να κατεβάσει έναν δικό της υποψήφιο ή θα ψηφίσει…«λευκό».
 
Για την Πολιτική Γραμματεία οι θέσεις είναι 20 και από αυτές 6-7 αναμένεται να είναι της «μειοψηφίας», καθώς ελέγχει πια το 30% στην ΚΠΕ
 
Ειδικότερα στη νέα Πολιτική Γραμματεία θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες βέβαιη η εκλογή των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Τάσου Κορωνάκη από την πλευρά των «προεδρικών», ενώ βουλευτές δεν αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα
 
Από την «μειοψηφία» υποψήφιοι αναμένεται να είναι μεταξύ άλλων ο Αντώνης Νταβανέλος, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κώστας Ήσυχος, Αλέκος Καλύβης και από τους ΠΑΣΟΚογενείς αναμένεται ο Αλέξης Μητρόπουλος. Υποψήφιοι πιθανόν να είναι επίσης θα είναι ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Κώστας Πουλάκης, ο Αντρέας Καρίτζης, ο Γιάννης Μηλιός και ο Ρούντι Ρινάλντι.

Διαβάστε

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ

Ντροπιαστικές εικόνες στη Βουλή – Χυδαίες βρισιές από βουλευτές της ΧΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας σε Παπούλια: Να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις – “Υποδέχτηκαν τον Σόιμπλε σαν εκπρόσωπο κατοχικών στρατευμάτων”

Πολυνομοσχέδιο: Ποιοι βουλευτές απέρριψαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας για συγκεκριμένες διατάξεις

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε