Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξαφνική μετάθεση του Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα – “Προσωπική απόφαση Κοτζιά” – Video

Ξαφνική μετάθεση του Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα – “Προσωπική απόφαση Κοτζιά” – Video
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στην Αθήνα μετατίθεται ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Sputnik, “η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά”.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και ένας άλλος πρεσβευτής θα αποσταλεί στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμη πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό.

Ο κ. Φρυγανάς ενημερώθηκε στις 2 το μεσημέρι ότι μετακινείται άμεσα στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ίδιος αντιμετώπισε ψύχραιμα αυτή την απόφαση και πλέον κοιτά την επόμενη μέρα.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα (06.08.2018), ο Έλληνας πρεσβευτής εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να λάβει υπόμνημα για τα αντίμετρα της Ρωσίας.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στα… άκρα, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση κατήγγειλε πως Ρώσοι διπλωμάτες επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας, κατηγορώντας τους ότι παρενέβησαν σε θέματα ασφαλείας και ότι προσπάθησαν να δωροδοκήσουν Έλληνες αξιωματούχους.

Στις 6 Αυγούστου, με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά.

Με πληροφορίες από Sputnik

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις