Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξεκολλάτε! Η Γη δεν γυρίζει γύρω από εμάς

Ξεκολλάτε! Η Γη δεν γυρίζει γύρω από εμάς

Οι ΗΠΑ είναι στα πρόθυρα του πολέμου με το Ιράν. Το Ιράκ φλέγεται εδώ και καιρό. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι λίγο πριν την καθαίρεση. Και οι Έλληνες νομίζουμε ότι η γη γυρίζει γύρω από εμάς.

Από την ώρα που τελείωσαν οι κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ ξεσπάθωσαν όλοι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αγνοήθηκε από τον Τραμπ και ότι οι δηλώσεις και οι απαντήσεις στους δημοσιογράφους περιορίστηκαν στα θέματα αυτά που απασχολούν την αμερικανή κοινή γνώμη. Μέχρι και κομπάρσο τον είπαν και αμήχανο.

Και τι θα έπρεπε να κάνει ο Μητσοτάκης; Μουτράκια και να σηκωθεί να φύγει; Τα περισσότερα ελληνικά, όχι αμερικανικά ΜΜΕ μέχρι να ξεκινήσει το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, δηλαδή μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης, το Ιράν είχαν πρώτο θέμα. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

Το ίδιο και τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ. Πόσο μάλλον τα αμερικανικά.

Όταν οι δημοσιογράφοι είχαν να δουν τον Τραμπ πέντε ημέρες δεν θα τον ρωτούσαν για το Ιράν; Δεν θα τον ρωτούσαν για το Ιράκ; Δεν θα τον ρωτούσαν για την καθαίρεση; Ο άλλοτε πολυγραφότατος Τραμπ στο αγαπημένο του twitter μέχρι αργά το βράδυ είχε κάνει μόνο δυο  ανούσια tweet.

Όλος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία να δει τις εξελίξεις και να μάθει αν τελικά το Ιράν θα απαντήσει με αντίποινα για την δολοφονία του Σουλεϊμανί.

Και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι γεννηθήκαμε χθες. Και άλλοι ξένοι ηγέτες είχαν την ίδια αντιμετώπιση από τον απρόβλεπτο Τραμπ όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του οποίου η επίσκεψη έπεσε δυστυχώς σε μια περίεργη συγκυρία.

Όπως ο Πρόεδρος του Καζακστάν όταν ο Τραμπ είχε το επεισόδιο και έδιωξε από τον Λευκό Οίκο τον δημοσιογράφο Τζιμ Ακόστα του CNN. Όπως τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Φινλανδός πρωθυπουργός τον άκουγε να παραληρεί βρίζοντας τους πάντες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις