Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ξεμάλλιασμα” σε κλίμα… κατάνυξης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – εκκλησίας για το “άγιο φως”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τον Αδαμάντιο Κοραή επικαλείται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη για να υπερασπιστεί τον Μάκη Μπαλαούρα για το “άγιο φως”
– Έξαλλος ο Δ. Καμμένος καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αντίστοιχες απόψεις να μην εμφανιστούν στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα
– Για “Survivor αριστεροφροσύνης” κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου

Μια φράση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινής Βάκη, που επιχείρησε να στηρίξει τον Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με τα περί “παγανιστικού καταλοίπου” για το “άγιο φως”, προκάλεσε την αντίδραση τόσο του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου όσο και του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου.

Σε συνέντευξή της στην “Ημερησία” η Φωτεινή Βάση, υπερασπιζόμενη τον Μάκη Μπαλαούρα, θύμισε την σχετική φράση του Αδαμάντιου Κοραή. “Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί “ψευδοθαύμα” που πιστεύουν “ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν””.

Την “σκυτάλη” δεν άργησε να πάρει ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος χαρακτήρισε “ψευδοθαύμα την εκλογή όσων πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι άθεη” και κάλεσε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντίστοιχες απόψεις να μην παραστούν στις εκδηλώσεις της εκκλησίας την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο σχόλιό του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρει χαρακτηριστικά: ”Ψευδοθαύμα” είναι η εκλογή όσων πιστεύουν ότι η Ελληνική Κοινωνία είναι άθεη, ουδετερόθρησκη και αριστερή. Τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά των “λοιπών επισήμων Θρησκειών στην Επικράτεια”. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παραστούν στις Ορθόδοξες λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας την Μεγάλη Εβδομάδα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους…”.

Στην ενδοκυβερνητική κόντρα, παρενέβη όμως και η εκκλησία, μέσω του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος μίλησε για Survivor αριστεροφροσύνης. “Οι Ημέρες Καριέρας των λοιδορούντων κάθε στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας αντικληρικαλιστών συνεχίζονται … Δύο και σήμερα. Δυστυχώς όμως για αυτούς το Survivor της αριστεροφροσύνης και του δήθεν προοδευτισμού έχει χαμηλή τηλεθέαση”. Αυτό σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε