Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή «για να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί ένα έργο που είναι πάνω από όλα για την κοινωνία», σημείωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel χαρακτήρισε ως «υπεύθυνη» την κίνηση του πρωθυπουργού για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, προσθέτοντας ότι «είχε το πολιτικό θάρρος να ζητήσει καθαρές λύσεις και -όπως έχει αποδείξει η ιστορία- στην πολιτική όποιος κινείται με καθαρά χαρτιά και καθαρές λύσεις είναι αυτός που κερδίζει σε εμπιστοσύνη και στις ανάγκες της συγκυρίας».

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις τελευταίες μέρες διαφαίνεται μια «πολύ μεγάλη κοινωνική και πολιτική συσπείρωση γύρω από τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υποστήριξε ότι «όσο το διακύβευμα των εκλογών θα γίνεται πιο ορατό, τόσο θα αλλάζουν τα δεδομένα» προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ακόμα ότι η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ των τελευταίων ημερών χαρακτηρίζεται από «πανικό και αμηχανία», ενώ καυτηρίασε τα φαινόμενα πίεσης σε βουλευτές άλλων κομμάτων που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ομαδικό μπούλινγκ» και «προσπάθεια χειραγώγησης».

Σχολιάζοντας τα περί σικέ διαζυγίου που υποστηρίζει η αντιπολίτευση, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς, όπως είπε, η αποχώρηση των ΑΝΕΛ λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, είχε προαναγγελθεί προ μηνών. «Η αντιπολίτευση πίστευε ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να συνεχίσει μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Δεν υπολόγιζε όμως ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πολιτικός και ως ηγέτης έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες στιγμές είναι ο άνθρωπος που παίρνει σαφείς θέσεις ακόμα κι’ αν έχουν και ένα στοιχείο ρίσκου».

Για τις δηλώσεις του Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι το Ποτάμι ενδεχομένως να καταψηφίσει τελικά τη συμφωνία των Πρεσπών αν ο Σπύρος Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η κ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για «ατυχή και απαράδεκτη στάση» και τόνισε ότι «δεν μπορεί ένα κόμμα που παίρνει θέση για ένα μεγάλο εθνικό θέμα, γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι για το καλό της χώρας, να το βάζει στο ζύγι του συμψηφισμού για μικροκομματική εκβιαστική προσέγγιση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις