Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύκλοι υπουργείου Άμυνας: «Περιμένουμε υβριδικού τύπου απειλές το καλοκαίρι στα νησιά και τα σύνορά μας για να μας αποσταθεροποιήσουν»

Κύκλοι υπουργείου Άμυνας: «Περιμένουμε υβριδικού τύπου απειλές το καλοκαίρι στα νησιά και τα σύνορά μας για να μας αποσταθεροποιήσουν»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Για «υβριδικού τύπου απειλές» προετοιμάζεται το υπουργείο Άμυνας για το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου στη Βουλή, οι οποίες θα «έχουν στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση».

«Το καλοκαίρι, εκτός των συμβατικών, μπορεί να έχουμε και υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση, όπως πυρκαγιές στα δάση. Το υπουργείο προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή από όπου και αν προέρχεται», αναφέρουν οι κύκλοι του υπουργείου Άμυνας.

Πάντως, ανώτατη πηγή του υπουργείου Άμυνας, κληθείσα να σχολιάσει τα περί υβριδικών απειλών, ανέφερε ότι και αυτές βρίσκονται στα σενάρια που εξετάζουν ούτως ή άλλως οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε κάθε απειλή.

Οι ενημερώσεις από Μητσοτάκη και Δένδια για την τουρκική προκλητικότητα

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και έχουμε επενδύσει στην αποτρεπτική μας δυνατότητα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν παραστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα Δευτέρα (30.5.2022).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την κλιμάκωση από την πλευρά της γειτονικής χώρας και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς και για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία το τελευταίο που χρειάζεται είναι ακόμη μια εστία έντασης σε ένα ήδη φορτισμένο γεωπολιτικά ευρωπαϊκό τοπίο, αναμένεται να τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης και να στείλει μήνυμα, με αποδέκτη και την Τουρκία, ότι η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ του διαλόγου, όμως η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων «δεν θα γίνει αποδεκτή».

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Δένδιας συζήτησε την «όξυνση» της τουρκικής προκλητικότητας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

«Συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις