Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυρανάκης: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν απαγορεύονται ούτε στη Βόρεια Κορέα

Κυρανάκης: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν απαγορεύονται ούτε στη Βόρεια Κορέα
photo eurokinissi

Τους λόγους για τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, ανέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στα Νότια της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για ποιο λόγο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια χρειάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και για ποιο λόγο είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που απαγορεύεται να ιδρυθούν. Ακόμα και η Βόρεια Κορέα πρόσφατα ίδρυσε ιδιωτικό πανεπιστήμιο”, τόνισε ο κ. Κυρανάκης, που είναι συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Brain Gain.

“Απαγορεύοντας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πρώτον διώχνουμε στο εξωτερικό τους νέους που δεν κατάφεραν να μπουν στα δημόσια. Δεύτερον, βοηθάμε τους ανταγωνιστές μας στην περιοχή, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία να προσελκύουν Έλληνες φοιτητές. Τρίτον, χάνουμε καθηγητές και ερευνητές, οι οποίοι δεν βρίσκουν θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια και αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και τέταρτον, υπάρχουν μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας που θέλουν να έρθουν για συνεργασίες στην Ελλάδα. Για παράδειγμα στην εκλογική μου περιφέρεια, στο Ελληνικό, υπάρχει ενδιαφέρον από κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια ώστε να ιδρυθεί ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο”, υποστήριξε.

“Με αυτό τον τρόπο μπορούν να έρθουν ξένα κεφάλαια στη χώρα, μπορούν να μείνουν στην πατρίδα τους οι Έλληνες φοιτητές και ταυτόχρονα να παραμείνουν εδώ καλά μυαλά, ερευνητές και καθηγητές που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε”, δήλωσε ο κ. Κυρανάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις