Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στιγμή της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό: Ήταν κάτι πολύ άγριο!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πώς βίωσε το πυραυλικό χτύπημα της Ρωσίας στην Οδησσό, λίγο πριν γίνει η συνάντησή του με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους που κάλυψαν την επίσκεψή του.

Το πώς έζησε την πυραυλική επίθεση χθες (σ.σ. 06.03.2024) στην Οδησσό περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν μαζί του στο Βουκουρέστι σήμερα, για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τη βούληση της Ευρώπης να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση επί δύο χρόνια.

«Αντιλαμβάνεται κανείς τί σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου, στην ομιλία του στο συνέδριο του Ε.Λ.Κ., αναφερόμενος στην πυραυλική επίθεση, έστειλε μήνυμα στη Ρωσία ότι «καμία παραβίαση των εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει αποδεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Δεν θα μας φοβίσετε», ήταν το μήνυμα προς το Κρεμλίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέο «χτύπημα» Βλάχου: Κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακύκλωση
Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις για τον δύσκολο στόχο της αυτοδυναμίας και τα ανοίγματα στη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο βουλευτής της ΝΔ επανέρχεται με παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό
Γιώργος Βλάχος
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για καταγγελίες Σαλμά: «Κάνει πως δεν κατάλαβε, οφείλει να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του χωρίς «καθαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις» για την υπόθεση Novartis
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη 8
Νέα σφοδρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου με το ΚΚΕ: «Επαγγελματίες του κομμουνισμού με μισθό» – «Το τέλος του κατήφορου είναι ο βούρκος»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον Περισσό ότι στηρίζει τη ΝΔ όταν «βρίσκεται σε δύσκολη θέση» - «Τερατώδη ψέματα», απάντησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος
Καραθανασόπουλος και Κωνσταντοπούλου
10