Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου: «Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφερε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός υπέστη ένα «μεγάλο πλήγμα» από την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ενώ έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του.

«Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι “παραπονεμένα” για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, που χάνει έναν πιστό υπηρέτη του. Αλλά και για την κοινωνία μας και την αγαπημένη του Κρήτη, που χάνει μία ευγενική μορφή της», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου.

«Επί δεκαετίες, ο Γιάννης Μαρκόπουλος συνόδευσε τη νεοελληνική ζωή με τις μελωδίες του. Μελοποιώντας αξεπέραστα ποιήματα. Συνθέτοντας πρωτοποριακά έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Και ενώνοντας τους συμφωνικούς με τους παραδοσιακούς ήχους, σε ένα κίνημα που ο ίδιος όρισε ως “επιστροφή στις ρίζες για τον σχεδιασμό του μέλλοντος”», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε τόσο μέσα από τη μουσική διαδρομή του, όσο και με την αξιοπρεπή δημόσια παρουσία του», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του», καταλήγει στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βενιζέλος σε Μαρινάκη για το «εμπνευστής του αμελλητί»: Η ΝΔ καταστρατήγησε το Σύνταγμα και τώρα υπόσχεται νέο
«Αντί να αναλάβει την ευθύνη της, η ΝΔ λέει ότι φταίει η διατύπωση του 2001 που την έκανα εγώ. Ευχαριστώ για την τιμή αλλά αδικεί ανθρώπους της ΝΔ» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος
Γεωργιάδης σε Βενιζέλο: Η ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσει με Βελόπουλο και Λατινοπούλου, πήγαινε στον φίλο σου τον Ανδρουλάκη και πες μας τι θα κάνετε
«Πλην του ΠΑΣΟΚ, άλλη συγκυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει. Αν δεν θέλετε, θα έχουμε ξανά εκλογές» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας
Ευάγγελος Βενιζέλος και Άδωνις Γεωργιάδης