Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Και μένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο» – Το μήνυμα για το bullying στα σχολεία

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Και μένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο» – Το μήνυμα για το bullying στα σχολεία

Για την προσωπική του εμπειρία στο σχολείο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη βία και το bullying στα σχολεία, ενώ σημείωσε πως και αυτός βίωσε κάποια περιστατικά στα σχολικά χρόνια του.

«Να σπάσουμε τη σιωπή, δεν είναι μαγκιά να σπάσουμε τον άλλο ξύλο και να καταφέρουμε να αισθάνεται ο θύτης απομονωμένος. Τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το bullying στα σχολεία.

«Υπάρχουν όρια, τα οποία όταν ξεπερνιούνται, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Πρέπει να το καταλάβουμε, να το ενστερνιστούμε και αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας» συνέχισε και σημείωσε πως τα περιστατικά βίας στα σχολεία «αυξάνονται, γιατί πλέον δηλώνονται, έχει ο άλλος το θάρρος πλέον να μιλήσει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα δικά του σχολικά χρόνια λέγοντας: «Και μένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο, ήταν αστείο, ήταν χαβαλές τότε και εγώ ως χαβαλέ το αντιμετώπιζα τότε. Δεν τους δίναμε τόση μεγάλη σημασία, με πολύ μεγάλη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι υπήρχαν συμμαθητές μας που υπέφεραν, τους τραυμάτισαν, τραύματα που μπορούν να αφήσουν κατάλοιπα. Τώρα ξέρουμε περισσότερα πια».

«Να μην κοροϊδευόμαστε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εξάρτηση των παιδιών από το κινητό. Είναι εργαλείο για ακραία έκφραση bullying. Είναι βέβαιο ότι μπροστά μας θα δούμε γεγονότα, που ούτε καν φανταζόμαστε» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Κάνω μία έκκληση στα παιδιά, το κινητό δεν μπορεί να κυριαρχεί στη ζωή μας. Δεν έχουμε εύκολη απάντηση, αλλά πρέπει να βάλουμε περιορισμούς ως προς την χρήση του κινητού στα σχολεία». 

Νωρίτερα, την επιστροφή της πενθήμερης αποβολής ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσιάζοντας την εθνική καμπάνια για τη βία στα σχολεία, που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις