Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με το πρότζεκτ «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί» μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στα νησιά μας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με το πρότζεκτ «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί» μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στα νησιά μας

Επάνασταση χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρότζεκτ «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί», το οποίο υλοποιείται εδώ και ένα χρόνο και πλέον επεκτείνεται στη β΄ φάση.

Βασικοί πυλώνες η ηλεκτροκίνηση οχημάτων, η έξυπνη κινητικότητα και η αυτόνομη οδήγηση.

«Κοιτάξαμε τον χάρτη και είδαμε τις επιλογές μας και καταλήξαμε στην Αστυπάλαια. Υπήρχε μια δημοτική αρχή που ήθελε και μπορούσε να συνεργαστεί. Θυμάμαι όταν ήρθαμε πέρυσι και σήμερα, έναν χρόνο μετά, καταλαβαίνω πως ξέρετε ότι αυτό που γίνεται εδώ σε αυτό το νησί, στην “πεταλούδα” του Αιγαίου είναι μια επανάσταση. Σκοπός να γίνει η καθημερινότητα καλύτερη και να έχει οικονομικό όφελος. Και όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα αν παίρναμε ακόμα ενέργεια από τα παλιά, ρυπογόνα εργοστάσια», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Όσα έχουν γίνει δεν θα είχαν νόημα εάν η ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθούσε να παράγεται από τα παλιά εργοστάσια. Πλέον ερχόμαστε και δρομολογούμε ένα νέο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελ και το οποίο έρχεται και κουμπώνει στο δίκτυο του νησιού έτσι ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ενέργεια», πρόσθεσε.

«Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στα νησιά μας, πιστεύω στο project της Αστυπάλαιας. Χρειαζόμαστε ευαισθητοποιημένους πολίτες», πρόσθεσε στη συνέχεια, επισημαίνοντας πως «στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής δεν μπορούμε να είμαστε θεατές. Πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές. Σκοπός να κάνουμε πραγματικότητα την πράσινη μετάβαση. Η αλλαγή ξεκινά από τον καθένα και την καθεμία» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης

Πλέον το πρόγραμμα εντάσσεται και η εφαρμογή «Astymove» που αποτελεί πλατφόρμα υπηρεσίας μοιραζόμενων ηλεκτρικών μίνι βαν στο πλαίσιο της δημοτικής συγκοινωνίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις