Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα αυτοδυναμίας στις εκλογές, στο επίκεντρο η μεσαία τάξη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα αυτοδυναμίας στις εκλογές, στο επίκεντρο η μεσαία τάξη

Το σύνθημα για «αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» στις εκλογές δεν είναι απλά ένα σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου αλλά ο υπέρτατος αυτοσκοπός.

Το μήνυμα για «ισχυρή ψήφο» στη Νέα Δημοκρατία από την πρώτη κάλπη των εκλογών ώστε να προκύψει… «αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα» στη δεύτερη κάλπη, είναι στον πυρήνα της επικοινωνιακής στρατηγικής στις περιοδείες ανά την Ελλάδα, όχι μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά σύσσωμης της «γαλάζιας» παράταξης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προοδευτικό κόμμα η ΝΔ»

Η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε μία σειρά θεμάτων έχει σημάνει συναγερμό στη Ν.Δ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί να αποδομήσει τον προοδευτικό χαρακτήρα που αποδίδουν στα κόμματα τους και μόνο σε αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μερικές φορές αιφνιδιάζουμε τους αντιπάλους μας με κινήσεις οι οποίες στρέφονται στους πιο αδύναμους. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί όποιος καλά γνωρίζει την ιστορία αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνωρίζει ότι είμαστε το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα. Πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό» δήλωσε από την Ημαθία ο Πρωθυπουργός.

Επιχείρηση… «γοητεία της μεσαίας τάξης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως είπε, θα λάβει τις αποφάσεις του για τον χρόνο των εκλογών στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο βουνό (Μέτσοβο), κατά την περιοδεία του χθες στη Βόρεια Ελλάδα, έκανε ειδική αναφορά στο τελευταίο μέτρο του market pass ή food pass που εξήγγειλε, όχι μόνο για τους αδύναμους αλλά και για τη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Μια τάξη που παραδοσιακά κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και αποτελεί το “μήλον της έριδος” για όλα τα κόμματα.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση «γοητεία της μεσαίας τάξης», με μέτρα που θα απλώνονται και γύρω από τους πολίτες με μεσαία εισοδήματα.

Και πριν ακόμη περάσουν λίγα 24ωρα από την εξαγγελία του market food, χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε, εκτός από την παράταση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης με 15 λεπτά το λίτρο για τρεις ακόμα μήνες, και δίμηνη παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η οποία θα δώσει μία μικρή ανάσα στους πολίτες μέσα στις γιορτές.

«Προοδευτική πολιτική σημαίνει να παίρνεις από τους λίγους και να δίνεις στους πολλούς και όχι το ανάποδο» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε ότι όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα το πλεόνασμα από την οικονομική ανάπτυξη θα επιστρέφεται πίσω στους πολίτες μας, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Θα τα δώσουμε όλα»

«Θέλω να ξέρετε ότι θα τα δώσουμε όλα. Θα τα δώσουμε όλα στις επόμενες εκλογές για να πείσουμε και τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι το έργο το οποίο έχουμε πετύχει είναι σημαντικό και ότι αξίζει να συνεχιστεί» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, καλώντας σε κινητοποίηση τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. και συνδέοντας τη σταθερότητα της χώρας με μία νέα τετραετία στα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις