Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιος είναι ο 26χρονος που έγινε η σκιά του – Συνάντησαν μαζί τον Γάλλο ΥΠΕΞ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιος είναι ο 26χρονος που έγινε η σκιά του – Συνάντησαν μαζί τον Γάλλο ΥΠΕΞ

Μια προσθήκη στην «ομάδα» του έκανε σήμερα (19/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσότακης. Όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπόρεσαν να μην προσέξουν ότι στο πλευρό του πρωθυπουργού ήταν ο 26χρονος Κωνσταντίνος. 

Ποιος είναι όμως ο Κωνσταντίνος, ο οποίος επελέγη για να συνοδεύσει και να βοηθήσει τον πρωθυπουργό σε όλες του τις δραστηριότητες σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου; Ο 26χρονος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και η παρουσία του στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσεται στο στο πλαίσιο του duoday. 

Μεταξύ των δραστηριοτήτων που έκαναν μαζί ο 26χρονος Κωνσταντίνος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν να συναντήσουν τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν. Πήγαν επίσης μαζί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δείτε φωτογραφίες τους:

Την παρουσία του 26χρονου Κωνσταντίνου ανέδειξε με ανάρτησή του στα social media ο Άκης Σκέρτσος. «Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους μας στο γραφείο. Ο Κωνσταντίνος, ένας 26χρονος απόλυτα λειτουργικός νέος ΑΜΕΑ, συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις δραστηριότητές του» έγραψε στο facebook o υπουργός Επικρατείας. 

«Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του duoday, μιας γαλλικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας» εξήγησε και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Η duoday έρχεται, λοιπόν, και στην Ελλάδα για να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κινητοποιήσει για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα».

Δείτε την ανάρτησή του Άκη Σκέρτσου:

Τι είναι το DuoDay 

Ο θεσμός του DuoDay έχει ως στόχο την ομαλή ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην αγορά εργασίας και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Tην ημέρα αυτή, ένας εργαζόμενος και ένα άτομο με αναπηρία σχηματίζουν ομάδα (Duo) και το άτομο αυτό συμμετέχει ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο στις συνήθεις εργασίες των εργαζόμενων. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από την Ιρλανδία με την ονομασία «Job Shadowday».

Η κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συμβολική και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής προσπάθειας για την πρόσληψη, με προκήρυξη, 2.000 ΑμΕΑ στο Δημόσιο, αλλά και τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για τον ιδιωτικό τομέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις