Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ακρίβεια: Το ψέμα είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ακρίβεια: Το ψέμα είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην οικονομία, στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Ραμάλα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη δευτερολογία του κάνοντας μία παρατήρηση για τη διαδικασία και την Ζωή Κωνσταντόπουλου που ήταν στο βήμα πριν από εκείνον και μίλησε 50 λεπτά αντί για 20 που κανονικά είχε στη διάθεσή της.

Επίσης απαντώντας σε σχετικό σχόλιο που έκανε η κυρία Κωνσταντοπούλου για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο κύριος Ολάντ ήταν εκείνος που προσπάθησε να κρατήσει την χώρα στο ευρώ, σε αντίθεση με τα όσα έκανε η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα ήταν ροζ»

«Αν έπρεπε κύριε Ανδρουλάκη να σχεδιάσω ένα παπούτσι σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, θα το έκανα με έναν ήλιο που αντί για πράσινος θα ήταν ροζ» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Διότι αυτά που άκουσα σήμερα από εσάς για την αξιολόγηση σας για τη σύγκλιση ή μη της χώρας… μας είπατε ότι η Ελλάδα αποκλίνει από την Ευρώπη».

«Μια οικονομία που έχει φτάσει στο σημείο το 50% του ΑΕΠ της είναι εξαγωγές και να επενδύει στην ανάπτυξη, συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς που αποκλίνουμε από την Ευρώπη κατά τα λεγόμενά σας, παίξαμε ή δεν παίξαμε ρόλο σε αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας; Το ταμείο ανάκαμψης αποτελούσε ιδέα και της Ελλάδας… Κύριε Ανδρουλάκη σήμερα ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος ενός νέου ταμείο ανάκαμψης; Είναι ο κύριος Σολτς. Ασχοληθείτε να πείσετε τους ομολόγους σας στη Γερμανία και μετά ελάτε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς η χώρα αποκλίνει από την Ευρώπη».

«Να θυμηθώ τον Γιώργο Παπανδρέου που έταζε επιδόματα και μετά πήγε στο Καστελόριζο και είπε ότι χρεοκοπήσαμε;» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Σε λίγο θα μου βάλετε γαλάζια γραβάτα με αστεράκια και θα λέτε ότι Ευρώπη ίσον ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα η φωνή της Ελλάδας μετράει και θα πρέπει να είναι κανείς πολύ κακοπροαίρετος για να μη το βλέπει αυτό»! είπε σε έντονους τόνους ο πρωθυπουργός.

Για την ακρίβεια

Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι μεγάλο και δυσβάσταχτο για πολλά ελληνικά νοικοκυριά. Είπαμε ότι προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε γιατί δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και σίγουρα δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

«Σας δείχνω τον πληθωρισμό τροφίμων στην Ισπανία, όπου μετά τη μείωση του ΦΠΑ, ουσιαστικά Ισπανία και Ελλάδα έχουν μία μονάδα διαφορά στον πληθωρισμό τροφίμων. Όλες οι χώρες πασχίζουν με το ίδιο πρόβλημα».

«Έρχομαι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. 15,1 δις τα μέτρα σας, που είναι κοστολογημένα από το Γενικό Λογιστήριο μόνο το 2024. Δεν έχω προσθέσει σε αυτά 13 και 14ο μισθό. Θα τον δώσετε; Άλλα 2,2 δις. Για την υγεία άλλα 11 δις. 28 δις σε ένα χρόνο. Καλά πάμε… Το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό. Το ξαναειδαμε το 2015 που μια οργισμένη κοινωνία σας πίστεψε και την εξαπατήσατε εξού και η λέξη ψέμα που είναι μέρος του DNA σας και έχει ταυτιστεί με την παράταξή σας. Ο νέος σας αρχηγός υπόσχεται ακόμα περισσότερα. Δεν είναι σοβαρή συζήτηση. Δε μπορείτε να μάθετε από τα σφάλματα σας».

«Δε θα ξαναγυρίσουμε ποτέ εκεί που θέλετε να μας πάτε» τόνιζε ο πρωθυπουργός.

Για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Ραμάλα

«Θα συναντηθείτε και με την ηγεσία του Ισραήλ ή θα πάτε μόνο στη Ραμάλα για να βγάλετε σέλφι;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη Κασσελάκη στη Ραμάλα.

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών. Σέβομαι και τις αποφάσεις των άλλων χωρών. Όμως όταν ακούω τη Χαμάς να πανηγυρίζει και να λέει ότι αν δεν είχαμε κάνει τη φρικιαστική επίθεση στο Ισραήλ δε θα εόιχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν είμαι ικανοποιημένος».

Για τη Βόρεια Μακεδονία

Για τη Βόρεια Μακεδονία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Είχαμε πει ότι εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί κατοχύρωνε μακεδονική γλώσσα και είχε προβλήματα. Αλλά είχαμε πει ότι οφείλουμε να την σεβαστούμε. Όμως είχαμε εκφράσει εντονότατες επιφυλάξεις για τον εθνικιστικό παροξυσμό του VMRO και επιλέξαμε να μην επικυρώσουμε τα πρωτόκολλα που συνοδεύουν τη συμφωνία για να είμαστε σίγουροι ότι θα υπήρχε συμμόρφωση από τη Βόρεια Μακεδονία. Και δικαιωθήκαμε γιατί η νέα κυβέρνηση περιφρονεί τη συμφωνία των Πρεσπών αποκαλεί τη χώρα Μακεδονία. Και εσείς έρχεστε τώρα και ζητάτε να κυρωθούν τώρα τα μνημόνια. Σηκώνω τα χέρια ψηλά!» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον Κυριάκο Βελόπουλο και τις Ευρωεκλογές

«Είναι δύσκολο να ακούς επί ώρες ατελείωτα ψέματα… Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο ψέματος» είπε ο πρωθυπουργός, με τον κύριο Βελόπουλο να αντιδρά από κάτω…

Κλείνοντας την δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Έχουμε Ευρωκλογές σε 2 εβδομάδες. Οι πολίτες θα αποφασίσουν για τους Ευρωβουλευτές και για το κόμμα που θα μπορεί να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και είμαστε βέβαιοι ότι η ΝΔ θα είναι και πάλι η μεγάλη νικήτρια για να συνεχίσουμε.

Στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ως αντίδοτο στην ακρίβεια, και υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοιχίζουν στην 4ετία 45,8 δις.

«Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας. Αυτά που εισηγείσθε συνεπάγονται μόνο μία λέξη. Χρεοκοπία και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή. Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να μην καταφεύγουν σε εύκολα συνθήματα που χαϊδεύουν αυτιά», είπε επίσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις