Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο Οικονομικών: Το πρώτο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο Οικονομικών: Το πρώτο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή

Με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, έπιασαν ήδη δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης (28.06.2023).

Σε δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα περιλαμβάνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, θα ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι. «Πολλές από αυτές, θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά. 

Το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει: 
– την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 για τις οικογένειες με προστατευόμενα παιδιά
– τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για ασφαλισμένα ακίνητα
– τη μείωση τεκμηρίων διαβίωσης
– την κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

«Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα αποτυπώνονται οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, τις οποίες είχαμε παρουσιάσει πριν τις εκλογές και αφορούν το επόμενο έτος, 2024. Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών. Το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, γιατί βασιζόμαστε στα γερά θεμέλια που τέθηκαν την προηγούμενη τετραετία» ανέφερε ο από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και την οικονομία της Ελλάδας. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία. (…) Το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αφορά στην εκλπήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «μένουμε στον δρόμο που είχαμε ανοίξει: “Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα”».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις