Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση στη Βιέννη με τον αυστριακό καγκελάριο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα (11.09.2024) στη Βιέννη και θα έχει συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο Karl Nehammer.

Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα κατά τη νέα ευρωπαϊκή περίοδο και πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ.17-18 Οκτωβρίου).

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι προτεραιότητες του επόμενου ευρωπαϊκού κύκλου (ανταγωνιστικότητα, άμυνα, ενέργεια κα), καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, αλλά και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αυστριακός καγκελάριος προέρχεται, επίσης, από την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Η προστασία των θαλάσσιων διαδρομών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα – «Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κλείνει τα Στενά του Ορμούζ»
«Εάν κάθε χώρα, η οποία συνορεύει με μια θαλάσσια έκταση, μπορεί να απαγορεύει τη χρήση της, πού θα πάει αυτός ο πλανήτης», είπε μεταξύ άλλων
Νίκος Δένδιας
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Θα είμαι ο νικητής των εκλογών, το kinder έκπληξη θα το βγάλει ο λαός»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «διαφθορά που εδρεύει στο Μαξίμου», κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «επανέρχεται με μεσσιανικό τρόπο» και έθεσε ως στόχο την πρωτιά «έστω και με μία ψήφο»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
7
Τσουκαλάς κατά Γεωργιάδη και Βούλτεψη για Κοβέσι: «Μόνο που δεν μας είπαν ότι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων και πίνει αίμα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και επανέφερε το ζήτημα των βουλευτών της ΝΔ στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Γεωργιάδης, Κοβέσι, Τσουκαλάς, Βούλτεψη