Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μηνύματα της συνέντευξης και οι αποδέκτες – «Κέντρα επιθυμούν πιο αδύναμο πρωθυπουργό»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μηνύματα της συνέντευξης και οι αποδέκτες – «Κέντρα επιθυμούν πιο αδύναμο πρωθυπουργό»

Πολλαπλούς αποδέκτες είχε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς θέλησε να βγει ο ίδιος μπροστά και να δώσει τις απαντήσεις για όλα όσα καταγγέλονται για την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά σε σχέση με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη του βρέθηκε καταρχήν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έδειξε ως ενορχηστρωτή της επιχείρησης “λάσπης” και “συκοφάντησης”, και παράλληλα και ο εκδότης της εφημερίδας “Documento”.

«Είναι ντροπή και αίσχος να εννοεί κάποιος ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Υπουργό Εξωτερικών. Και άκρως επικίνδυνο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αποκλείει να «υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι στον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθούσα τους υπουργούς της κυβέρνησης μου».

Μητσοτάκης vs Βαξεβάνη

Χαρακτήρισε τον Κώστα Βαξεβάνη “όχι απλά συκοφάντη” αλλά και «εθνικά επικίνδυνο αν δεν προσκομίσει στοιχεία», ενώ καταλόγισε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα ότι »κρύβεται πίσω από τον εκδότη της εφημερίδας». «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι δική του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και σε μια απίστευτη συζήτηση, όπου πρέπει εμείς να αποδείξουμε ουσιαστικά ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός ο οποίος μας κατηγορεί ότι οι κατηγορίες του στοιχειωδώς ευσταθούν» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Η περίπτωση Novartis ήταν ακριβώς η ίδια υπόθεση: «Σου είπα, μου είπες. Άκουσα. Κάποιος μου είπε». Καμία απόδειξη. Δέκα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια για να αθωωθούν όλοι. Την ίδια ιστορία ξαναβλέπουμε από τους ίδιους ακριβώς υποκινητές» πρόσθεσε.

«Έχω ενοχλήσει και με πολεμούν με κάθε τρόπο»

Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε και στα…«κέντρα» που κατά το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν «άλλη κυβέρνηση πιο βολική και άλλο πρωθυπουργό πιο αδύναμο και ελέγξιμο».

«Αν με βλέπετε έτσι, ελαφρώς συγχυσμένο, για αυτό το θέμα νομίζω ότι μπορείτε να κατανοήσετε την αγανάκτησή μου. Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά με διαρκείς επιθέσεις λάσπης. Γιατί; Γιατί έχω αναλάβει μία προσπάθεια να σύρω τη χώρα προς μία κατεύθυνση εκσυγχρονισμού. Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού έχει ενοχλήσει και γι’ αυτό και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να με πολεμήσουν με κάθε τρόπο και με κάθε σκοπό» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του, όχι των πολιτικών του αντιπάλων, της κυβέρνησής του, κ. Χατζηνικολάου, δεν νοείται σε μια δημοκρατία. Είναι απαράδεκτοι αυτοί οι ισχυρισμοί» πρόσθεσε.

«Δε θα συρθώ σε εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές»

Παράλληλα διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η υπόθεση των υποκλοπών και η σκανδαλολογία δεν αλλάζει τον εκλογικό σχεδιασμό του για εκλογές στα τέλη της άνοιξης του 2023.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν» δήλωσε εμφατικά ο Κ. Μητσοτάκης και πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής. «Εάν κάποιος αυτό το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να πάει στην Βουλή και να ζητήσει από τη Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Σε αυτή την περίπτωση θα πηγαίναμε σίγουρα σε εκλογές» σημείωσε.

«Θα πάρει εκκωφαντική απάντηση… Δεν θα αφήσω τη χώρα να βουλιάξει σε αυτό τον άθλιο βούρκο. Οφείλω να οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια σε εκλογές» πρόσθεσε.

«Θέλουν να διασπείρουν διχασμό στη ΝΔ»

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός μίλησε για προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα στη Ν.Δ..

«Ένας παραπάνω σκοπός αυτής της άθλιας προσπάθειας συκοφάντησης είναι ακριβώς να διασπείρει διχασμό μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Να μην αισθάνεται κάποιος σίγουρος για τις επικοινωνίες του, να φαντάζεται, να βλέπει όλων των ειδών τα φαντάσματα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα σε επιχειρηματίες

Ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και σε επιχειρηματίες…«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι».

«Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

«Εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη»

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κέντρο που χειρίζεται το κακόβουλο λογισμικό predator. «Αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό, από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργό ότι ενορχηστρώνει αυτήν την παρακολούθηση. Δεν γνωρίζω από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις, πρέπει να το μάθουμε, δεν είναι η ΕΥΠ, που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη» τόνισε.

«Από τη πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται, θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι» πρόσθεσε με έμφαση, σημειώνοντας ότι το θέμα ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις