Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και το δώρο στους μαθητές από τα Άγραφα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και το δώρο στους μαθητές από τα Άγραφα

Η Ιφιγένεια, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, στις 24 Δεκεμβρίου 2020 είπαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη – διαδικτυακά – τα κάλαντα Χριστουγέννων. Τότε, η μια από τις επιθυμίες των μικρών μαθητών προς τον πρωθυπουργό ήταν «να μας φτιάξετε τον δρόμο γιατί… έχουμε χωματόδρομο».

Η υπόσχεση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα παιδιά στα κάλαντα  Χριστουγέννων γίνεται πραγματικότητα, καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στην ορεινή Ευρυτανία.

 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, λίγες ημέρες μετά, είχε κάνει δώρο στους μαθητές έναν διαδραστικό πίνακα τελευταίας τεχνολογίας και έναν προτζέκτορα που θα βοηθήσει στη διδασκαλία τους.

Για τα παιδιά των Αγράφων  

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ LamiaReport, λίγο πριν από το τέλος του 2020, ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών και νυν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος, επωμίστηκε τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την επιτάχυνση της υλοποίησης του έργου.

Έτσι, με την αρχή του 2021 ο δάσκαλος των παιδιών πληροφορήθηκε από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, πως εστάλη ένας διαδραστικός πίνακας τελευταίας τεχνολογίας και ένας προτζέκτορας που θα βοηθήσει στη διδασκαλία τους.

Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του χωματόδρομου της περιοχής σε κανονικό δρόμο, το έργο περιλαμβάνει εργασίες μικροδιαπλάτυνσης, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης για την ασφαλτόστρωση του δημοτικού οδικού δικτύου Άγραφα – Σάϊκα – Όρια Νομού Καρδίτσας σε μήκος 8.000 μ. με αρχή των εργασιών από τον οικισμό Άγραφα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις