Πολιτική

Κυρίτσης για Προσφυγικό: Η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτήν που ήταν πιθανή μέχρι χθες

Τα κρίσιμα σημεία στην υλοποίηση της συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν η ΕΕ με την Τουρκία για το Προσφυγικό, θα είναι η στάση, που θα τηρήσει η Τουρκία, αν δηλαδή θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ανταπόκριση της ΕΕ στην επείγουσα ανάγκη της Ελλάδας για ενίσχυση των δυνατοτήτων της να αντεπεξέλθει στο καθήκον της, καθώς και η διατήρηση της αλληλέγγυας στάσης της ελληνικής κοινωνίας, δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, που συμμετείχε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm», τόνισε: “Υπάρχει μία συμφωνία την οποία αναλύουμε και προσπαθούμε την πολιτική απόφαση στην οποία κατέληξαν η ΕΕ με την Τουρκία να την κάνουμε επιχειρησιακό σχέδιο. Υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο δόθηκε και αυτό πρέπει να σπάσει σε συγκεκριμένες διαδικασίες”.

“Είναι μία πολύ σύνθετη διαδικασία, θα χρειαστεί να έλθουν και πάνω από 2.000 ειδικοί, να στηθούν υποδομές, για την υπόθεση του ασύλου, με τον τρόπο που απαιτεί η διεθνής νομιμότητα. Συνεχίζουμε εμείς ταυτόχρονα να δημιουργούμε θέσεις προκειμένου να φιλοξενήσουμε τον κόσμο, είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο έχει αναληφθεί”, πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας ο κ.Κυρίτσης επισήμανε ότι “σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλύτερη από αυτήν, η οποία ήταν πολύ πιθανή μέχρι χθες”, εκτιμώντας πως “φάνηκε ότι ως έναν βαθμό δεν επικράτησαν οι φωνές της αγριότητας, της απομόνωσης και της ξενοφοβίας”. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 197
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ