Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Κυβέρνηση: Διευρύνεται το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών στην Αθήνα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών στην Αθήνα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τη νέα κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου την παρουσία του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, αποτιμώντας θετικά και σε καθαρά πολιτικό επίπεδο τα αποτελέσματα της επίσκεψης.

Μάλιστα σε συνδυασμό με την επίσκεψη στην Αθήνα του Αμερικάνου υπουργού Οικονομικών Τζ. Λιου το Σαββατοκύριακο, και την  επίσημη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα την προσεχή εβδομάδα και αποκορύφωμα την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ τον Αύγουστο η κυβέρνηση εκτιμά ότι διευρύνεται περαιτέρω το κλίμα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.

Επικοινωνιακά βέβαια με αφορμή και τα απίστευτα μέτρα ασφαλείας το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για την κυβέρνηση, ωστόσο  εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα υπήρξε ιδιαιτέρως θετικό καθώς ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών απέκτησε καθαρή εικόνα όχι μόνον για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τις κοινωνικές αντιδράσεις, ενόψει την νέας αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου λένε ότι η επίσκεψη Σόιμπλε έδωσε την ευκαιρία στον αντιπρόεδρο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταστήσει σαφές  στον γερμανό Υπουργό Οικονομικών ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα και δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μέτρα πρόσθετης αναπτυξιακής υποστήριξης και ταυτόχρονα προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.    

Διαβάστε

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις στο χρέος από το 2014 – Παράθυρο Σόιμπλε για το κατοχικό δάνειο – Τι είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Συγκέντρωση κατά του Σόιμπλε στην πλ. Κλαυθμώνος – Κλειστή η Σταδίου (ΦΩΤΟ)

Τι αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα για την επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα

Με αποδοκιμασίες… υποδέχτηκαν τον Σόιμπλε έξω από το ΥΠΟΙΚ και με “raus” τον αποχαιρέτησαν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε