Πολιτική

Κυβέρνηση για Novartis: Οι αποδείξεις θα αναζητηθούν στη δίκη

Με ψυχραιμία παρακολουθεί η κυβέρνηση την επίθεση της ΝΔ εναντίον της Δικαιοσύνης με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis αλλά και την σπουδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί τον Ανδρέα Λοβέρδο του οποίου, όπως είναι γνωστό, ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι η ΝΔ προσπαθεί μέσα από αυτή την ιστορία (Novartis) να ενδυναμώσει το κοινό μέτωπο που έχει κάνει με το ΚΙΝΑΛ απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τις εκλογές.

[read4more]

Απαντώντας μάλιστα στα επιχειρήματα που ακούστηκαν περί παραπομπής του πρώην υπουργού χωρίς αποδείξεις, οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι ο εισαγγελέας παραπέμπει με αποχρώσες ενδείξεις. Οι αποδείξεις θα αναζητηθούν στη δίκη. «Αν η παραπομπή γίνεται με δίκη τότε τι θα κάνει το δικαστήριο» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου έσπευσαν να υπερασπιστούν την δικαιοσύνη από την επίθεση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι «το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου».

Το Μέγαρο Μαξίμου με μια σκληρή ανακοίνωση του απάντησε στην ΝΔ ότι «είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται.

Οι ίδιοι που, πριν από λίγες εβδομάδες,  υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου τόνισε ότι «το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία. Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 31
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
170
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
79