Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυβέρνηση για Novartis: Οι αποδείξεις θα αναζητηθούν στη δίκη

Κυβέρνηση για Novartis: Οι αποδείξεις θα αναζητηθούν στη δίκη

Με ψυχραιμία παρακολουθεί η κυβέρνηση την επίθεση της ΝΔ εναντίον της Δικαιοσύνης με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis αλλά και την σπουδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί τον Ανδρέα Λοβέρδο του οποίου, όπως είναι γνωστό, ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι η ΝΔ προσπαθεί μέσα από αυτή την ιστορία (Novartis) να ενδυναμώσει το κοινό μέτωπο που έχει κάνει με το ΚΙΝΑΛ απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τις εκλογές.

Απαντώντας μάλιστα στα επιχειρήματα που ακούστηκαν περί παραπομπής του πρώην υπουργού χωρίς αποδείξεις, οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι ο εισαγγελέας παραπέμπει με αποχρώσες ενδείξεις. Οι αποδείξεις θα αναζητηθούν στη δίκη. «Αν η παραπομπή γίνεται με δίκη τότε τι θα κάνει το δικαστήριο» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου έσπευσαν να υπερασπιστούν την δικαιοσύνη από την επίθεση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι «το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου».

Το Μέγαρο Μαξίμου με μια σκληρή ανακοίνωση του απάντησε στην ΝΔ ότι «είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται.

Οι ίδιοι που, πριν από λίγες εβδομάδες,  υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου τόνισε ότι «το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία. Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις