Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυβέρνηση: «Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας»

Κυβέρνηση: «Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας»

«Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας», είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο κάλεσμα του Αλέξη Χαρίτση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας να αναλάβουν από κοινού αυτή την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.

«Δηλώνουν αντίθετοι σε μια μεταρρύθμιση που έχει την αποδοχή της κοινωνίας», σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης για την άρνηση της αντιπολίτευσης να στηρίξει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλειας της Βουλής.

Απαντώντας δε στις αιτιάσεις για μη επαρκή στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το 70% του νομοσχεδίου αφορά αυτό ακριβώς. Όπως δηλώνει η κυβέρνηση, παρέχονται ελευθερίες στα δημόσια ΑΕΙ και η χρηματοδότησή τους μέσα από τον προϋπολογισμό, το Ταμείο Ανάκαμψης και έκτακτες ενισχύσεις θα φτάσει το 1 δισ ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για να κατατεθεί αίτημα για πρόταση δυσπιστίας/μομφής  απαιτούνται οι υπογραφές από τουλάχιστον 50 βουλευτές (το 1/6 του συνόλου των βουλευτών) ενώ μετά την κατάθεσή της, ακολουθεί τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις