Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κυβέρνηση σε ΣΥΡΙΖΑ: Επιλέξατε τον Στεφανή για αρχηγό ΓΕΣ με τα ίδια πτυχία

Στεφανής

Όχι πως δεν είχαν θέμα για να «τσακωθούν» αλλά σήμερα την… τιμητική του έχει ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και τα… πτυχία του. Την κυβερνητική στήριξη, ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή, η «απάντηση» από κυβερνητικές πηγές.

Το θέμα με τα πτυχία που έχει ή δεν έχει ο Αλκιβιάδης Στεφανής προέκυψε ύστερα από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Η κυβέρνηση τον κάλυψε απόλυτα. Απάντησε κι ο ίδιος δίνοντας τα πτυχία του στη δημοσιότητα. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν… πείστηκε και διερωτήθηκε «πόση fake αριστεία μπορεί να αντέξει ο κ. Μητσοτάκης;».

Click4more: ΣΥΡΙΖΑ για Στεφανή: Πόση fake αριστεία θα αντέξει ο κ. Μητσοτάκης;

Σε αυτή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «απάντησαν» κυβερνητικοί… «κύκλοι». Που «θύμισαν» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο Αλκιβιάδης Στεφανής επελέγη Αρχηγός ΓΕΣ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τα ίδια πτυχία.

Και στο πνεύμα της… ειρωνείας που ανταλλάσσουν απλόχερα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, οι κυβερνητικές πηγές έριξαν και τη μπηχτή τους για τους… πρώην. Τους τίτλους σπουδών του Αλκιβιάδη Στεφανή, ανέφεραν, «θα ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα».

«Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα», σημείωναν οι κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ περί fake αριστείας.

Από την «απάντηση» των κυβερνητικών κύκλων δεν έλειπε ακόμη μια «μπηχτή»: αυτή για τα θαλάσσια σύνορα και το ρόλο που ανέλαβε ο Αλκιβιάδης Στεφανής ως εθνικός συντονιστής για το προσφυγικό. «Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανής θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» σημείωσαν οι «κύκλοι» της κυβέρνησης.

Αλκιβιάδης Στεφανής: Απόλυτη στήριξη από Πέτσα

Με μια οργισμένη δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα πτυχία του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Επίθεση γιατί; Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα; Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα; Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η Κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις