Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κυβερνητικές πηγές: Σύντομα ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος

Κυβερνητικές πηγές: Σύντομα ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος

Έτοιμες είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις το σχέδιο έχει κλειδώσει και οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο. Τις ανακοινώσεις σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εξειδικευτούν την Παρασκευή από τους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως φαίνεται τα μέτρα «κλείδωσαν» στην σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως έχει ήδη τονιστεί και από κυβερνητικά στελέχη η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι οριζόντια, δηλαδή θα αφορά όλους τους πολίτες. 

Προωθείται η επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος από τον Ιούνιο, με το κράτος να επιδοτεί πλήρως ή μέρος του κόστους αγοράς φυσικού αερίου των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μπει ψαλίδι στους υπέρογκους λογαριασμούς που έχουν φέρει τους πολίτες σε απόγνωση.

Επιπλέον, ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, συζητείται να συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκεται για συζήτηση πρόταση για αναδρομικότητα της εφαρμογής του εθνικού σχεδίου από τις αρχές του έτους.

Το εθνικό σχέδιο αναμένεται, σε πρώτη φάση να έχει εξάμηνο ορίζοντα, δηλαδή ως τον Δεκέμβρη του 2022, και εφόσον χρειαστεί να επεκταθεί τον Μάρτιο του 2023. Το κόστος υπολογίζεται στα 4 δις και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις