Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ΣΥΡΙΖΑ: Είναι καιρός να πάψει να επιτίθεται στη χώρα του – Άγρια κόντρα για τα εμβόλια

Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ΣΥΡΙΖΑ: Είναι καιρός να πάψει να επιτίθεται στη χώρα του – Άγρια κόντρα για τα εμβόλια

Το ευρωπαϊκό μπρα ντε φερ για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca, μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της Ελλάδας με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για τις καθυστερήσεις παράδοσης των εμβολίων και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το δικαίωμα να ζει στον κόσμο του, αλλά όχι να αγνοεί την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Ταραντίλης ανέφερε:

«Είναι πραγματικά λυπηρό που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται τα ίδια τα γεγονότα και προκαλεί την κοινή λογική.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ για οποιοδήποτε πρόβλημα φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην αρχή έφταιγε για τις συνέπειες της πανδημίας. Στη συνέχεια για τις οικονομικές επιπτώσεις της και την ύφεση σε όλη την ευρωζώνη. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φταίει επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή!

click4more Άγριο παρασκήνιο και παιχνίδια για το εμβόλιο – Η Astra Ζeneca τελικά θα προσέλθει στην συνάντηση με την Κομισιόν

Είναι καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να επιτίθεται στην ίδια του τη χώρα. Επιτέλους, έχει το δικαίωμα να ζει στον δικό του κόσμο. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να αγνοεί τί συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Και μπορεί να έχει τη δική του θέση, όχι, όμως και τη δική του πραγματικότητα».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου, που ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης χλεύασε την πρόταση πολλών επιστημόνων που επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων. Μία πρόταση που θα σήμαινε την μαζική και γρήγορη παραγωγή τους.

Οι σημερινές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια αδράνειας. Το εμβόλιο δεν μπορεί να αποτελεί ένα πεδίο κερδοσκοπίας. Ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται για το σημερινό αδιέξοδο. Τον καλούμε σήμερα κιόλας να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση στις πατέντες των εμβολίων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις