Παρασκευή, 24 Μαΐ
28oC Αθήνα

Λαφαζάνης: Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω αυτό το τμήμα

Λαφαζάνης: Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω αυτό το τμήμα

«Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε αυτό το τμήμα (Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικούς Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας) δεν το νομιμοποιώ, δεν το αναγνωρίζω. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε την διάλυσή του εδώ και τώρα» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προσερχόμενος στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής που κλήθηκε να απολογηθεί για τις υποθέσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας, τις πράξεις στις οποίες προέβη κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

Από νωρίς το πρωί μέλη της ΛΑΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τ ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στον Π. Λαφαζάνη. Το παρόν έδωσε και ο Μανώλης Γλέζος.

Ο ίδιος απευθυνόμενος σε αυτούς είπε πως «όσοι αγωνίζονται δεν απολογούνται. Και μάλιστα όσοι αγωνίζονται για δίκαιες υποθέσεις, για μεγάλα, δίκαια, λαϊκά αιτήματα και για την δημοκρατία. Και βέβαια δεν απολογούμαστε σε αυτούς οι οποίοι έχουν καταλύσει τα πάντα σε αυτήν την χώρα, που δεν σέβονται ούτε τις παραδόσεις μας, ούτε την ταυτότητά μας, ούτε την δημοκρατία μας».

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «σε αυτήν την υπόθεση δεν διώκεται ένα πρόσωπο, αν και για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση έχουμε πολιτική δίωξη κι όχι δίωξη για ποινικά αδικήματα. Πολιτική δίωξη ενός επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος που ασκεί δημοκρατική δράση και φυσικά έχει παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και στα κοινωνικά κινήματα.. Κι αυτό είναι το ενοχλητικό. Πρώτη φορά γίνεται αυτό στην μεταπολίτευση που είναι ένα σημείο στροφής σε μια νέα αλά Τουρκία… δημοκρατία. Μια δημοκρατία αλά Ερντογάν. Το θέμα δεν είναι προσωπικό δεν αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συναγωνιστές που με πανομοιότυπες κατηγορίες κλήθηκαν να απολογηθούν από την αμαρτωλή ΓΑΔΑ και το πιο αμαρτωλό εμφυλιακό τμήμα που έχει ονομαστεί Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Ποιο κράτος προστατεύει; Το κράτος των πιστωτών, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, το κράτος των μνημονίων και της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης».

Ο Μανώλης Γλέζος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι δυνατόν να ευχαριστείς έναν αγωνιστή που παρά το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στο νοσοκομείο, βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Αν είναι δυνατό να λείπω από αυτήν την εκδήλωση που σέβομαι απόλυτα. Απολογείται ο κάθε αγωνιστής μπροστά στον λαό για αυτό που κάνει. Θα ήταν αδύνατον να μην σηκωθώ από το κρεβάτι, να μην έρθω εδώ και να υποστηρίξω ότι ο Παναγιώτης παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα, πήρε απόφαση να μην λογοδοτήσει στους δικαστές αλλά στον λαό. Σέβομαι απολύτως το δικαίωμά του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφίες eurokinissi

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις