Πολιτική

Λαφαζάνης: “Μηνύσεις της ΛΑΕ για τις τρεις ληστρικές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών”

Μήνυση εναντίον όλων των υπευθύνων των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών θα καταθέσει η ΛΑΕ, σύμφωνα με δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ επισημαίνει ότι οι ανακεφαλαιοποιήσεις αποδείχθηκαν εγκληματικές, διότι «φόρτωσαν δάνεια περίπου 50 δισ. στον ελληνικό λαό, ενώ με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση– σκάνδαλο, το δημόσιο απώλεσε το ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. ευρώ, 2 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλά δισ. μικρομέτοχοι και μικροομολογιούχοι των τραπεζών».
Συνεχίζει λέγοντας ότι οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων παρανόμησαν, έπνιξαν τη χώρα στα σκάνδαλα και τη λεηλάτησαν, όχι μόνο δεν θα προσπεραστούν ως συνήθως αλλά θα αναζητηθούν σε βάθος και θα αποδοθούν πλήρως και παραδειγματικά.
«Μπροστά και στις αποκαλύψεις του ESMT από το Βερολίνο, οι οποίες ήταν πολύ γνωστές στους παροικούντες, η Ελλάδα έχει πρόσθετα ισχυρότατα επιχειρήματα για να διακόψει άμεσα και για λόγους επιβίωσης του ελληνικού λαού, την αποπληρωμή ενός παράνομου, απεχθούς, επονείδιστου και κυρίως μη βιώσιμου χρέους , διεκδικώντας τη διαγραφή του.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα, για να υποστηρίξει αυτές τις κατευθύνσεις και να στηρίξει μια θετική προοπτική για τον τόπο, χρειάζεται να καταφύγει στο εθνικό νόμισμα, στην εθνικοποίηση των τραπεζών και σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού», τονίζει ο Παν. Λαφαζάνης και καταλήγει:
«Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και η αισιοδοξία του αγώνα για μια νέα πορεία της χώρας, χρειάζεται σήμερα να αντικαταστήσουν παντού στην κοινωνία μας τον φόβο, την απογοήτευση και την μοιρολατρία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 11
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 92
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους»
««Το μείζον αυτήν την στιγμή είναι ότι όσο οι συμβάσεις εργασίας είναι ενεργές, ο εργοδότης έχει ευθύνη να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η υπουργός
Νίκη Κεραμέως