Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Λαζαρίδης: Δεν παραδίδω την έδρα – Γιατί παραιτήθηκα… μετά το Ζάππειο

Λαζαρίδης Κατσίκης

Δημόσια αντιπαράθεση είχαν σήμερα (27.06.2018) ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Κώστας Κατσίκης, που μέχρι χθες συνυπήρχαν στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Η ανεξαρτητοποίηση του πρώτου, άλλωστε, είναι το κυρίαρχο πολιτικό θέμα, αφού αφήνει την κυβέρνηση με 152 βουλευτές.

Ο Κώστας Κατσίκης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα, με τον Γιώργο Παπαδάκη. Στην οποία εκπομπή έκανε παρέμβαση και ο Γιώργος Λαζαρίδης, που αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα ακούγονται περί εξαγοράς του για να αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι δυο άνδρες δεν άργησαν να λογομαχήσουν για την παράδοση της βουλευτικής έδρας και το ραντεβού που είχε ο κ. Λαζαρίδης με τον Πάνο Καμμένο, παρουσία της Έλενας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά.

«Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης αναφερόμενος στα περί εξαγοράς, σημειώνοντας πως πάντα σεβόταν αντιπάλους και συμμάχους. «Δεν θα πέσω στο επίπεδο αυτών που λένε αυτές τις κουβέντες». Επικαλέστηκε δε και όσα αναφέρει στην επιστολή της παραίτησής του. Μια επιστολή με έντονο συναισθηματικό περιεχόμενο, όπως είπε.

Λαζαρίδης: Γιατί παραιτήθηκα

Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να παραιτηθεί ενώ πρώτα καταψήφισε την πρόταση μομφής και ήταν ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή (22.06.2018) στη φιέστα για τη συμφωνία στο Eurogroup, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής υποστήριξε πως δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το ’15 για την έξοδο από τα Μνημόνια.

«Όταν φτιάξαμε τους ΑΝΕΛ, βάλαμε την ψυχή μας. Κάποιοι το ξέχασαν και βάζουν τις σκοπιμότητες μπροστά», είπε. Και πρόσθεσε: «Όταν δώσαμε τα χέρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια. Όταν έγινε η πρόταση μομφής, ήταν μπροστά μας η 4η αξιολόγηση. Αν την ψήφιζα (σ.σ. την πρόταση μομφής) θα παραβίαζα τη συμφωνία να βγεί η χώρα από τα Μνημόνια. Δεν έθεσα σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση, προστάτευσα την προσπάθεια», σημείωσε. Και είπε επίσης ότι με την παραίτησή του προσπαθεί «να περιφρουρήσω τις κόκκινες γραμμές».

Ερωτηθεί αν πιστεύει πως εκείνοι που έμειναν στους ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, η απάντησή του ήταν: «Εγώ είμαι πολύ προσεκτικός, δεν εκθέτω κανέναν και δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός. Πιστεύω οι ΑΝΕΛ θα το τηρήσουν αυτό (σ.σ. δεν θα ψηφίσουν το Σκοπιανό)».

Κατσίκης: Δεν καταλάβαμε γιατί έφυγες – Είπες ψέματα

Ο Κώστας Κατσίκης ζήτησε να θέσει δυο ερωτήματα στον Γιώργο Λαζαρίδη. Του είπε πως «ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί έφυγες» και μετά τον ρώτησε γιατί δεν παραδίδει την έδρα του. «Θα κάνω ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους κανονισμούς της Βουλής», ήταν η απάντηση. Ο Γιώργος Λαζαρίδης, επίσης, είπε ότι έχουν… «σπάσει» τα τηλέφωνά του από πολίτες που του ζητούν να μην παραδώσει την έδρα του και να παραμείνει στη Βουλή. «Άλλοι παρέδωσαν την έδρα τους», ρώτησε μάλιστα τον Κώστα Κατσίκη.

Η ένταση ανέβηκε όταν ο Κώστας Κατσίκης ρώτησε τον πρώην συνάδελφό του για τη συνάντηση που είχε το βράδυ πριν από την ανεξαρτητοποίησή του με τον Πάνο Καμμένο. Μια συνάντηση παρουσία της Έλενας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά. «Είδες τον Πάνο Καμμένο. Και υποσχέθηκες ότι δεν θα φύγεις, παρουσία δυο υπουργών, γιατί είπες ψέματα;» ρώτησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Εγώ στο επίπεδο του κ. Κατσίκη, δεν θα πέσω» απάντησε ο Γιώργος Λαζαρίδης. «Δεν θα ανέβεις, ότι δεν θα πέσεις», του είπε ο Κ. Κατσίκης. «Δεν ήσουν παρών» συνέχισε ο ανεξάρτητος βουλευτής. «Άρα, λένε όλοι οι άλλοι ψέματα κι εσύ αλήθεια», είπε ξανά ο Κ. Κατσίκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις