Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Λεβέντης για Σκόπια: Ο Παυλόπουλος να μην υπογράψει και να παραιτηθεί αν…

Λεβέντης για Σκόπια: Ο Παυλόπουλος να μην υπογράψει και να παραιτηθεί αν…
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αναφέρθηκε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή “Ακραίως”.

Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι αν η βουλή ψηφίσει να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην υπογράψει και να παραιτηθεί από το αξίωμα του.

“Δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονίας μας”, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης, μάλιστα, είπε για το ίδιο θέμα, πως “δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα, τα Σκόπια έχουν πρόβλημα και να το λύσουν, χωρίς να θίγεται η ιστορία της χώρας μας”. Πρότεινε, δε, ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δεχτούν οι σκοπιανοί το όνομα “Σκόπια”.

Για το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο από την Βουλή, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα δώσει θετική ψήφο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με τους 153, κάτι που όπως είπε “αυτό είναι μια μορφή δικτατορίας, όταν μάλιστα ποτέ δεν έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αποκάλυψε μάλιστα πως το νομοσχέδιο περιέχει διάταξη για δημιουργία ενεργειακού χρηματιστηρίου, χωρίς αυτό να το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ τάχθηκε κατά των νέων καζίνο σε Αθήνα και νησιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις