Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα

Λευτέρης Οικονόμου για ταινία «Joker»: Η αστυνομία οφείλει να κάνει τη δουλειά της

Λευτέρης Οικονόμου για ταινία «Joker»: Η αστυνομία οφείλει να κάνει τη δουλειά της

Στην υπόθεση με την ταινία «Joker» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου λέγοντας ότι η αστυνομία ενήργησε με βάση τον νόμο και όχι κρίνοντας την αντισυνταγματικότητά του για ανήλικους. Διέψευσε ότι υπήρξε βίαιη αντιμετώπισή των παιδιών.

«Η Βουλή νομοθετεί και η αστυνομία εφαρμόζει. Η αστυνομία ενήργησε με βάση τον νόμο του 2010 που απαγορεύει σε ανήλικους να παρακολουθούν ακατάλληλες ταινίες και όχι κρίνοντας την αντισυνταγματικότητά του». Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, σχετικά με την εμπλοκή της αστυνομίας, που με επίκληση ενός απαράδεκτου, αναχρονιστικού νόμου, όπως είπε, απομάκρυνε ανήλικους από κινηματογραφικές αίθουσες στο Μαρούσι και την Κυψέλη, οι οποίοι παρακολουθούσαν την ταινία «Joker».

«Η αστυνομία οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Δεν υπήρξε πρόβλεψη για κατάργηση της διάταξης του 2010. Με βάση αυτήν τη διάταξη ενήργησε η αστυνομία και όχι κρίνοντας την αντισυνταγματικότητά της ή εφαρμόζοντάς την κατά το δοκούν. Αν κριθεί ότι πρέπει να αλλάξει, η Βουλή θα το αποφασίσει. Η Βουλή νομοθετεί και η αστυνομία εφαρμόζει», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Click4more Joker: Ποιες είναι οι γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η αστυνομία δεν ενήργησε αυτοβούλως αλλά ειδοποιήθηκε από τις δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία μαζί τους απομακρύνθηκαν οι ανήλικοι σε ήρεμο κλίμα, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε βίαιη αντιμετώπισή τους. «Τα περί εισβολής πάνοπλων αστυνομικών που εισέβαλαν σε κινηματογράφους και τα περί σκοταδισμού αδικούν την Ελληνική Αστυνομία και τους αστυνομικούς, που με υψηλό καθήκον και χωρίς αυταπάτες δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για την εμπέδωση της ασφάλειας στη χώρα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγοριάδης επαίνεσε την ενέργεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δει την ταινία μαζί με τον ανήλικο γιο του, επισημαίνοντας ότι με αυτήν την πράξη του έδωσε το καλό παράδειγμα σε λογικές αυταρχισμού.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στο κ. Γρηγοριάδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τον τραυματισμό μέλους του κόμματός του από βολή κρότου λάμψης που έριξαν αστυνομικοί στη χθεσινή διαδήλωση κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, αντέτεινε ότι τα επεισόδια προκάλεσαν κουκουλοφόροι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας αστυνομικός. «Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης στην Αθήνα, 50 με 80 άτομα, κουκουλοφόροι, αποσπάστηκαν από το πλήθος και με ιδιαίτερη βιαιότητα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς», υπογράμμισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις