Πολιτική

«Λίφτινγκ» για τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή! Νέα πρόσωπα το 40% των βουλευτών της

Πρώτη φορά… κοινοβουλευτικά για πολλούς από τους 158 βουλευτές που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σχεδόν 40% των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι… πρωτάκια, αφού εκλέγονται για πρώτη φορά στη Βουλή. Πρόκειται για τους 59 από τους 158 βουλευτές που εξέλεξε η ΝΔ. Το μέσο όρο της ηλικίας τους είναι τα 49 χρόνια.

[read4more]

Οι νέοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι 50 άνδρες και 9 γυναίκες -από τις συνολικά 25 γυναίκες που εξελέγησαν-, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας και των 158 βουλευτών είναι τα 53 χρόνια.

Η ανανέωση της ΝΔ είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του ‘80- ενώ πέντε εξ αυτών είναι γυναίκες. Πρόκειται για τις Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Κατερίνα Μονογυιού, Στεργαινή Μπίζιου, Άννα Ευθυμίου και Νίκη Κεραμέως.

Επίσης 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του ‘70.

Click4more: Βουλή: Ο Ψαραντώνης, ο μαυρισμένος Παπανδρέου, ο Βαρουφάκης και οι υπέρλαμπρες παρουσίες

Ο δε νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και είναι ο 29χρονος Ευάγγελος Λιάκος, κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π).

Πρωτοεισερχόμενοι είναι επίσης πέντε βουλευτές που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στις μονοεδρικές περιφέρειες. Στα Γρεβενά ο Ανδρέας Πάτσης, στην Κεφαλονιά ο Παναγής Καππάτος, στη Ζάκυνθο ο Διονύσης Ακτύπης, στη Σάμο ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, στη Φωκίδα ο Ιωάννης Μπουγάς.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία κέρδισε και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
37
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας