Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Λίνα Μενδώνη: Μέσα στον Ιούλιο οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη για τους τουρίστες

Λίνα Μενδώνη: Μέσα στον Ιούλιο οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη για τους τουρίστες
Φωτογραφία Intime

Σύστημα με ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη, που θα εφαρμοστεί μέσα στον Ιούλιο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ουρές των τουριστών, προανήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, η Λίνα Μενδώνη επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μεγάλες ουρές από τουρίστες που θέλουν να μπουν στην Ακρόπολη και τόνισε ότι η επισκεψιμότητα στον Ιερό Βράχο έχει αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με το 2019 το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η ουρά σχηματίζεται στη νότια είσοδο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ύψος του σταθμού του Μετρό αλλά και ότι υπάρχει και μια άλλη ουρά μέσα στο αλσύλλιο της περιοχής, η οποία στη χειρότερη περίπτωση φτάνει μέχρι το άνω τμήμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ωστόσο, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι αν δεν είχαν φτιαχτεί οι διαδρομές που υπάρχουν τώρα για τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να την επισκεφθεί κάποιος. Επισήμανε ότι η ουρά δεν φτάνει μέχρι την Αμαλίας και ότι πρόκειται για σύγχυση.

Άλλωστε, όπως είπε η Λίνα Μενδώνη, η η Ακρόπολη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα μνημεία του κόσμου και δεν είναι το μόνο στο οποίο σχηματίζονται τεράστιες ουρές από επισκέπτες και τουρίστες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις