Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ανοικτό από Πέτσα το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ανοικτό από Πέτσα το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή αναφέρθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ και είπε ότι δεν έχει τέτοια ενημέρωση αλλά δεν το διέψευσε κιόλας.

Είπε μεταξύ άλλων ότι μειώνονται, αντί να αυξάνονται όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, οι φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στηρίζεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας. Δίνονται κίνητρα για δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές, σε είδος, υπέρ των εργαζομένων. Θεσπίζονται κίνητρα που προσελκύουν ξένους επενδυτές.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2020 δρομολογεί την επιστροφή στο μέλλον. «Σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω: 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020. Όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις αυξάνονται σημαντικά. Είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, υλοποιεί τις πρώτες δεσμεύσεις μας και θα ακολουθήσουν και οι Προϋπολογισμοί των επόμενων ετών για να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα όσα είπαμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε και την συμπαράσταση της Ελλάδας στον Αλβανικό λαό που δοκιμάζεται από τις συνέπειες του χθεσινού καταστροφικού σεισμού. «Όπως γνωρίζετε, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη από χθές το μεσημέρι στη γειτονική μας χώρα και επιχειρεί για τη διάσωση ζωών. Έχουμε ανασύρει 4 άτομα, μεταξύ των οποίων δυστυχώς δύο θύματα.
Η 1η ΕΜΑΚ Αθηνών στην πόλη Θούμανε ανέσυρε ζωντανή γυναίκα 45 ετών, ενώ η 5η ΕΜΑΚ των Ιωαννίνων στο Δυρράχιο απεγκλώβισε ζωντανό άνδρα 24 ετών. Οι προσπάθειές μας σε συνεργασία με τις Αλβανικές αρχές και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, συνεχίζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον σάλο που έχει προκληθεί για τις τοποθετήσεις διοικήσεων στα νοσοκομεία είπε ότι υπάρχει συμβόλαιο αποδοτικότητας με βάση το οποίο θα κρίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και το πρόσωπο που θα επιλεγεί ο κ. Πέτσας είπε: «Η συναίνεση γύρω από το πρόσωπο του ΠτΔ, επιβάλλεται από το ίδιο το σύνταγμα. Γι’ αυτό αναζητήστε σε άλλα κόμματα όσους δεν επιδιώκουν την συναίνεση. Εμείς θα προτείνουμε πρόσωπα που μπορούν να συγκεντρώσουν αυτή την συναίνεση».

Δείτε την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις