Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Τύπου

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Τύπου

– Μετά από 47 ερωτήσεις και σχεδόν τρεις ώρες τελείωσε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ
– Προανήγγειλε κυβέρνηση με πρόσωπα από την κεντροαριστερά αλλά ξέκοψε κάθε συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
– “Δεν μπορώ ως πρωθυπουργός να δεχτώ “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα – Από εκεί θα ξεκινήσει η νέα διαπραγμάτευση – Να μη μας φέρουν προ τετελεσμένου και με το Αλβανικό Τσίπρας – Κοτζιάς”
– “Δεν μπορεί να βγαίνει όποτε θέλει ο Κουφοντίνας! Τι να κάνω; Να κάθομαι να τον κοιτάω;”
– Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη μέσα από το live blogging του newsit.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες, Σάββατο 15.09.2018, από το βήμα της ΔΕΘ το στίγμα της πολιτικής που θα ασκήσει η Νέα Δημοκρατία αν την επομένη των εκλογών έχει επιστρέψει στην διακυβέρνηση της χώρας.

Εκλογές οι οποίες είναι ακόμη άγνωστο πότε θα γίνουν, ωστόσο η προεκλογική περίοδος μοιάζει να έχει ξεκινήσει, κάτι που φάνηκε και από τις ομιλίες τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του αρχηγού της ΝΔ, στην ΔΕΘ. Το crash test των προγραμμάτων των δύο “μονομάχων” έχει ήδη γίνει από το newsit.gr και πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίθεται ενώπιον των δημοσιογράφων.

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Τι είπε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Με αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι και το Μακεδονικό ξεκίνησε την ομιλία του στην 83η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για θλιβερό επίλογο μιας ανίκανης κυβέρνησης και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στην συνέχεια τόνισε πως “ο κίνδυνος για την χώρα δεν έχει περάσει”, ενώ θέλοντας να δώσει μήνυμα ελπίδας με την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το 2021 θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας και ξεδίπλωσε έξι εθνικούς στόχους.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ όλα όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ.

Ιδιαίτερη σημασία -και όσον αφορά την… προεκλογική πτυχή που προαναφέραμε- έχει και η διπλή στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη από δύο “προκατόχους” του: Τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως και ο ίδιος στηρίζει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή κυβέρνησης, ώστε όπως είπε να υπάρξει «ρωμαλαία ανάπτυξη», με επίκεντρο τους οικονομικά ασθενέστερους.

«Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε την παράταξή μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη με στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την ρωμαλέα ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων» είπε ο κ. Καραμανλής.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός κάνει δήλωση στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εν μέσω «ψιθύρων» που υπήρχε κακό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών.

Σαμαράς: Πάμε όλοι μαζί για την μεγάλη νίκη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αφού αρχικά στάθηκε στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ λέγοντας πως «η Μακεδονία μας δεν χαρίζεται», τόνισε ότι όλοι μαζί πορεύονται για την μεγάλη νίκη.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις