Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Live: Η συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το ναυάγιο στο Σαρωνικό

Live: Η συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το ναυάγιο στο Σαρωνικό

– Μητσοτάκης: Σαν δεν ντρέπεσαι! Παραιτήσου! Τι έκανες στο Λονδίνο;
– Κουρουμπλής: Έχεις μένος μαζί μου! Το υπουργείο μου δεν έχει ευθύνη – Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!
– Οργή για την σύμβουλο Κουρουμπλή η οποία γελούσε περιπαικτικά την ώρα που μιλούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Παρών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην Ειδική Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Βουλή, οι τόνοι ανέβηκαν όταν πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε υπεύθυνο για την ρύπανση που προκλήθηκε από την πετρελαιοκηλίδα τον υπουργό Ναυτιλίας και του ζήτησε να παραιτηθεί.

Κάποια στιγμή μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή του είπε: «Σα δεν ντρέπεστε!»

Όλος ο διάλογος την στιγμή της έντασης:

Κ. Μητσοτάκης: Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσατε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA  να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα, ή ο φορέας ή εσείς!

Π. Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα

Κ. Μητσοτάκης: Ψεύδεστε κύριε υπουργέ

Π. Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα

Κ. Μητσοτάκης: Μαζευτείτε κύριε υπουργέ

Π. Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι.

Κ. Μητσοτάκης: Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στον Λονδίνο. Σα δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.

Π. Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!

Κ. Μητσοτάκης: Σταματήστε επιτέλους. Δεν ντρέπεστε λίγο; Υπόλογος είστε! Ψεύδεστε για ακόμα μια φορά δημόσια για το πότε ζητήσατε την υποστήριξη του EMSA.

Η «χαμογελαστή» σύμβουλος

Τόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ όσο και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, εξοργίστηκαν όταν κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας γελούσε περιπαικτικά.

Μάλιστα ο κ. Αμυράς απευθυνόμενος στην σύμβουλο και στον υπουργό είπε: «Εδώ είναι Βουλή δεν είναι muppet show».

Ο κ. Κουρουμπλής μάλιστα παίρνοντας τον λόγο επι προσωπικού ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο του είναι το μόνο που δεν έχει καμία ευθύνη για την ρύπανση στον Σαρωνικό.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

 Κουρουμπλής: Έγινε ότι καλύτερο για την ρύπανση υπήρξε γιγαντιαία επιχείρηση                                                      

«Έγινε ότι είναι καλύτερο μπορούσε να γίνει …» είπε ο κ. Κουρουμπλής ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε διεξοδικά στο χρονικό της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης υποστηρίζοντας:

«Έγινε ότι μπορούσε να γίνει καλύτερα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία, μας εγκαλούν αλλά δεν λένε τι άλλο θα έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε».

«Είμασταν αποτελεσματικοί και στο τέλος της ημέρας, σε ένα μήνα με σαράντα μέρες τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Τότε θα δούμε τις αδυναμίες και θα συζητήσουμε ολοκληρωμένα για το σχέδιο και θα κριθούμε στο τέλος της ημέρας».

Ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε ότι «στην ΔΕΘ είπατε ότι καθυστερήσαμε να ζητήσουμε βοήθεια, δεν σας έχουν ενημερώσει καλά οι συνεργάτες σας».

H δεύτερη τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις