Πολιτική

Λουίς ντε Γκίντος: Κανείς δεν θέλει Grexit, αλλά…

Στόχος του Eurogroup είναι "η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη" και η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

“Αυτό περιλαμβάνει μία λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία. Αλλά, ο στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη”, είπε ο ντε Γκίντος.

“Η Ελλάδα έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν”.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εδώ και μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες με τους πιστωτές της, την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Αθήνα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

“Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος”, πρόσθεσε ο ντε Γκίντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 18
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56
Κώστας Τσουκαλάς: «Η επταετία της ΝΔ είναι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «ωραιοποιήσει την κατάσταση και να «καμουφλάρει την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι αμείλικτη»
Κώστας Τσουκαλάς 10