Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λοβέρδος: Η “τροπολογία Σαββίδη” ήρθε στη Βουλή ενώ η υπόθεση εκκρεμεί στην δικαιοσύνη!

Λοβέρδος: Η “τροπολογία Σαββίδη” ήρθε στη Βουλή ενώ η υπόθεση εκκρεμεί στην δικαιοσύνη!

Αιχμές του Ανδρέα Λοβέρδου ότι η τροπολογία για το πρόστιμο λαθρεμπορίας της ΣΕΚΑΠ έγινε τη στιγμή που ήταν σ εξέλιξη σχετική δίκη κάτι που εάν αληθεύει αποτελεί παρέμβαση της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επικαλείται δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης και η εταιρεία του ΣΕΚΑΠ, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την αποφυγή των προστίμων από λαθρεμπόριο που είχαν επιβληθεί στην ιδιωτικοποιηθείσα αυτή εταιρεία. Και ενώ η δίκη αυτή είχε διεξαχθεί – ή σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα και ενώ είχε εκδοθεί και η πρωτόδικη απόφαση και είχε ασκηθεί ή θα ασκούνταν έφεση- μεσολάβησε η χαριστική-φωτογραφική τροπολογία και η ψήφισή της από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει πως εάν αυτά τα δημοσιεύματα ευσταθούν, τότε η τροπολογία που έφερε ουσιαστικά η κυβέρνηση και ψηφίσθηκε συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική, αφού επί επίδικου θέματος παρεμβαίνει τελικά ο νομοθέτης υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι «εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε το συγκεκριμένο σκάνδαλο Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ παίρνει ακόμη βαρύτερη μορφή και διάσταση και τίθενται νέα ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών».

 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε