Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Λοβέρδος σε Γεροβασίλη: Με εμπαίζεις και με κοροϊδεύεις!

Λοβέρδος σε Γεροβασίλη: Με εμπαίζεις και με κοροϊδεύεις!

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά της Όλγας Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής. Η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν άκρως εκρηκτική καθώς ενώ είχε υποβάλει επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η κα Γεροβασίλη δεν πήγε στη Βουλή για να απαντήσει καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό.

Το γραφείο της υπουργού, μάλιστα, είχε ενημερώσει από χθες το γραφείο του βουλευτή ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί στη Βουλή εξ αιτίας της απουσίας της στο εξωτερικό.  Αιτιολογία, δε, που είχε διαβιβαστεί και στο Προεδρείο της Βουλής από την υπουργό και τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης και την ανέγνωσε ο προεδρεύων της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοινώνοντας επίσημα την αναβολή της συζήτησης.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, όμως λίγο νωρίτερα, είχε εμφανισθεί στην Ολομέλεια και μάλιστα παρακολούθησε από τα υπουργικά έδρανα την «Ώρα του Πρωθυπουργού»!

Αυτό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, που ζήτησε να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. “Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια αναβολή λόγω φόρτου εργασίας, απουσίας στο εξωτερικό ή κολλήματος υπουργού, που πραγματικά μπορούσε να έχει η υπουργός και να μην μπορούσε να έρθει στη Βουλή. Η κυρία υπουργός όμως ήταν εδώ πριν λίγη ώρα, παρ’ όλο που το γραφείο της μας είπε από χθες ότι θα είναι στο εξωτερικό. Κατέθεσα μια ερώτηση που είναι πραγματικά επίκαιρη και αφορούσε στις προσλήψεις με τη διαδικασία του άρθρου 63 ν.4430/2016. Η υπουργός προφανώς δεν θέλει να συζητήσει το θέμα, αλλά ο κοινοβουλευτικό έλεγχος είναι υποχρεωτικός για τους υπουργούς, δεν είναι κάτι προαιρετικό. Επικαλέστηκε απουσία στο εξωτερικό και ως εκ του θαύματος την είδαμε να είναι πριν λίγο εδώ στα έδρανα. Μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν”, είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα “εξερράγη” όταν διαπίστωσε ότι ένας συνεργάτης άλλου υπουργού που βρισκόταν στα έδρανα, τον σχολίαζε και γελούσε! “Εδώ είναι η εθνική αντιπροσωπεία κύριε και εσείς θα πρέπει να σέβεστε το χώρο και τους βουλευτές. Εσύ μεγάλε που γελάς, είσαι εδώ γιατί είσαι συνεργάτης υπουργού! Έτσι να συμπεριφέρεσαι στους φίλους σου!”, είπε και κάλεσε τον υπουργό να τον επαναφέρεις την τάξη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε